Şeful grupului Lukoil îi cere o întâlnire personală lui Klaus Iohannis pentru a discuta problemele subsidiarei

| 14 iul, 19:53

Preşedintele grupului rus Lukoil, Vagit Alekperov, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care îi solicită sprijinul pentru o "anchetare transparentă" şi îi mai cere şefului statului o întâlnire personală pentru a discuta problemele prin care trebuie compania petrolieră din România.

Alekperov arată în scrisoarea transmisă şefului statului că această situaţie a dus rafinăria Petrotel-Lukoil de la Ploieşti la limita închiderii.

Redăm scrisoarea transmisă de preşedintele grupului Lukoil către preşedintele Klaus Iohannis, document obţinut de Digi24.

"Stimate Domnule Preşedinte! 

Compania LUKOIL îşi desfăşoară activitatea în România de peste 15 ani. În această perioadă, LUKOIL şi-a dezvoltat în mod permanent direcţii noi de activitate. Astăzi, Compania este reprezentată în toate segmentele sectorului energetic al României şi asigură cu locuri de muncă peste 4.000 de cetăţeni români, precum şi cu câteva mii de locuri de muncă cetăţeni din cadrul companiilor partenere româneşti. 

Începând cu anul 2011, Compania LUKOIL investeşte în prospectare şi exploatarea câmpurilor gazeifere româneşti din Marea Neagră. Compania împreună cu societăţiile PanAtlantic şi Romgaz desfăşoară lucrări de prospecţiuni şi explorare în cadrul a 2 blocuri: Est Rapsodia şi Trident de pe şelful (platforma continentală - n.r.) românesc. În cadrul întâlnirilor avute împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi reprezentanţii Parlamentului European, nu o dată ni s-a subliniat importanţa acestor proiecte în asigurarea securităţii energetice a Europei. 

Compania a respectat în activitatea sa în mod permanent legislaţia în vigoare din România, precum şi toate cerinţele Uniunii Europene şi continuă să susţină principiile corporative de responabilitate socială. Investiţiile sociale ale Companiei în România cuprind toate sferele vieţii: începând de la sferele învăţământului şi sănătăţii până la sferele culturii şi ecologiei. 

La momentul de faţă, împotriva SC PETROTEL-LUKOIL SA au fost înaintate o serie de noi învinuiri şi continuă să se desfăşoare ancheta. Această situaţie a adus încă o dată Rafinăria la limita închiderii. Compania va depune toate eforturilr pentru a aconta în mod exhaustiv informaţia deplină pentru ancheta în curs. Ne adresăm în mod personal Dumneavoastră cu rugămintea de a susţine o anchetare transparentă şi o cercetare a acestui caz cu atragerea publicului larg, având în vedere că această situaţie implică nu doar România şi activitatea de producţie. Această situaţie îi îngrijorează şi pe salariaţii Rafinăriei, majoritatea cărora sunt cetăţeni români, precum şi pe salariaţii societăţilor antreprenoare şi familiile acestora. 

Prin prezenta, vă informăm că am transmis o adresă în atenţia autorităţilor Uniunii Europene în scopul desfăşurării unei cercetări cât mai deschise, deoarece funcţionarea societăţii influenţează asigurarea cu produse petroliere a întregii Uniuni Europene. 

Având în vedere cele menţionate sunt nevoit să mă adresez Dumneavoastră cu rugămintea organizării unei întâlniri personale pentru a discuta problemele sensibile ale activităţii curente, precum şi planurile pe termen lung ale Companiei LUKOIL în România. 

Preşedinte V. Alekperov“

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ