Ivan (PSD): Creşterea economică prognozată de FMI confirmă că USL a pus România pe drumul corect

| 31 iul, 2013

Creşterea economică de 2,25% prognozată de FMI reprezintă o nouă confirmare că USL "a pus România pe drumul corect", a declarat europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan.

"Am primit astăzi o nouă confirmare că România se află pe drumul corect. Şeful misiunii FMI în România a îmbunătăţit prognoza de creştere economică a României de la 2% la 2,25%, susţinând că redresarea României continuă să se accelereze în contextul stabilităţii macroeconomice actuale. Mai mult decât atât, partenerii noştri internaţionali au subliniat că exporturile au crescut, că producţia agricolă a fost mult mai bună decât anul trecut şi că inflaţia va scădea", afirmă europarlamentarul, citat de Agerpres.

Cătălin Ivan aminteşte că acestă prognoză îmbunătăţită din partea FMI vine în contextul estimărilor de asemenea favorabile realizate recent de către analiştii de la grupul The Economist.

"După prognozele favorabile oferite de către cei de la The Economist, acum şi FMI revizuieşte în creştere proiecţia pentru România. Este o dovadă clară că, în timp ce unii caută scandal şi instabilitate, Guvernul USL îşi îndeplineşte angajamentele faţă de români şi scoate România din impasul în care fusese adusă de PDL", mai susţine social-democratul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ