Japonezii au prezentat un dispozitiv care ar putea detecta de acasă cancerul

| 24 oct, 2013

Oamenii de ştiinţă din Japonia au prezentat joi, 24 octombrie, un dispozitiv minuscul pentru detectarea cancerului mamar. Conform cercetătorilor de la laboratorul de inginerie medicală Newcat de la Universitatea Nihon, acesta ar putea depista boala în stadiul incipient, relatează AFP.

Bila dispune de un senzor cu o diodă electroluminoscentă (LED) şi cu un fototranzistor care, pus pe sân, va putea să detecteze o eventuală acumulare de sânge, ce poate fi asociată cu o tumoare canceroasă. Dispozitivul poate să ofere astfel un semnal care le va avertiza pe paciente să meargă la medic pentru o serie de teste mai detaliate, precum mamografia, susţine coordonatorul proiectului, profesorul Mineyuki Haruta.

În situaţia în care lipseşte semnalul, nu va fi necesară mamografia, fapt care va permite femeilor reducerea numărului de mamografii preventive.

"Aparatul este finalizat, însă noi suntem o universitate şi nu avem posibilitatea de a-l fabrica şi de a-l vinde. Ne aflăm în căutarea unei companii care ar putea să îl producă şi să îl comercializeze. Ne-ar plăcea ca femeile să poată să beneficieze într-o bună zi de acest aparat la un preţ mai mic de 20.000 de yeni (150 euro)", a precizat profesorul Haruta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ