Jianu: Reducerea CAS și neimpozitarea profitului reinvestit vor fi implementate curând

| 13 mar, 2014

Condițiile economice vor permite reducerea contribuțiilor de asigurări sociale /CAS/ și neimpozitarea profitului reinvestit, iar aceste măsuri vor fi implementate curând, a declarat joi, la IMM Forum 2014, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, IMM-uri și Turism, Florin Nicolae Jianu.

''Reducerea CAS, cerută continuu și constant de mediul de afaceri, și măsura de capitalizare a IMM-urilor prin scutirea de impozit pe profitul reinvestit sunt obiective majore ale Guvernului. Aș vrea să le văd implementate de ieri. Condițiile economice vor permite acest lucru și cred că vom vedea în curând aceste lucruri implementate", a afirmat Jianu, citat de Agerpres.

El a menționat că unele măsuri implementate — opțiunea plății TVA la încasare, faptul că ANAF nu mai blochează automat conturile unei companii, reducerea dobânzilor de penalizare la 0,02% — aduc deja beneficii mediului de afaceri.

Referindu-se la finanțarea IMM-urilor, Jianu a precizat că pentru schema de ajutor de minimis, cu un buget de 250 milioane lei în 2014 și 250 milioane lei în 2015, au fost depuse peste 7.000 de aplicații, aflate în curs de procesare, rezultatele urmând să fie anunțate în luna mai.

Alte surse de finanțare pentru IMM-uri sunt fondul româno-elvețian, derulat prin CEC Bank, prin care IMM-urile pot obține credite de până la 100.000 de franci elvețieni, pe 5 ani, la cea mai mică dobândă de pe piață — 3,5%, precum și programele naționale pentru diverse categorii de antreprenori — antreprenori debutanți, femei manager — lansate sau care urmează a fi lansate în această lună.

Tag-uri: CAS, Florin Jianu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ