JO 2014: Torţa olimpică va fi dusă în spaţiu

| 24 iun, 2013

Cosmonauţii ruşi vor duce torţa olimpică până la Staţia Spaţială Internaţională în luna noiembrie şi va efectua o ieşirea în spaţiu, pentru a celebra Jocurile Olimpice de a Soci, din 2014, a anunţat Agenţia Spaţială Rusă (Roskosmos), citată de AFP.

Va fi prima oară în istorie când torţa va părăsi Terra în timpul parcursului spre oraşul gazdă a JO.  "Nimeni nu a făcut aşa ceva înaintea noastră", a declarat preşedintele comitetului de organizare pentru Soci-2014, Dmitri Tchernychenko, după ce a semnat un acord în acest sens cu directorul Roskosmos, Vladimir Popovkin.

"Ieşirea în spaţiu a unui cosmonaut rus cu torţa Soci-2014 va intra în istoria Jocurilor Olimpice şi va arăta lumii aspiraţia ţării noastre către noi victorii", a subliniat Tchernychenko.

Astăzi, legendarul cosmonaut rus Alexei Leonov, 79 de ani, primul om care a ieşit în spaţiu, a remis torţa comandantului navei spaţiale care o va duce spre ISS, Mihail Tiurin. Cosmonauţii echipajului său, Oleg Kotov şi Serghei Riazanski, vor efectua apoi o ieşire cu torţa în spaţiu. "Din motive de securitate torţa nu va fi aprinsă în spaţiu", a precizat Roskosmos.

Torţa olimpică va reveni apoi pe Terra cu Fiodor Iurtşikin, care în prezent se află la bordul ISS. Flacăra olimpică va parcrge 65.000 de kilometri pe teritoriul Rusiei, cu maşina, avionul şi va fi chiar şi trasă de reni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ