JO SOCI: 3000 de sportivi din 90 de ţări, 13.000 de jurnalişti şi 265.000 de litri de supă

| 04 feb, 2014

In perioada 7-23 februarie la Soci se vor desfasura Jocurile Olimpice de iarna. La competitia din Rusia vor lua parte 3000 de sportivi din 90 de tari si aproximativ 13.000 de jurnalisti, informeaza Mediafax.

Cifrele Jocurilor Olimpice de la Soci:

Este pentru prima data cand Rusia gazduieste Jocurile Olimpice de iarna, In 1980, URSS a gazduit, la Moscova, Jocurile Olimpice de vara.

Potrivit estimarilor organizatorilor, Jocurile Olimpice de iarna de la Soci vor fi urmarite de trei miliarde de telespectatori.

Aproximativ cinci miliarde de euro (214 miliarde de ruble) au fost investite in constructii si pregatirea Jocurilor Olimpice, a anuntat vicepremierul Rusiei, Dmitri Kozak. Prin adaugarea cheltuielilor legate de infrastructura suma totala a ajuns la 37 de miliarde de euro (1.500 de miliarde de ruble). Aceasta cifra, anuntata de Kozak la inceputul anului 2013, face din competitia de la Soci cea mai scumpa din istoria Jocurilor Olimpice de iarna.

8,3 grade este temperatura medie in luna februarie la Soci, aceasta fiind cea mai mare medie de temperatura pentru o editie a Jocurilor Olimpice.

20 de ani este varsta singurului participant din Zimbabwe la JO. Schiorul Luke Steyn s-a nascut la Harare, dar s-a mutat impreuna cu familia in Elvetia pe cand avea doi ani.

30 de ani este diferenta de ani intre primul si ultimul participant din Insulele Virgine Britanice la o editie a Jocurilor Olimpice de iarna. Peter Adam Crook va lua startul la Soci in proba de half-pipe, dupa ce Erroll Fraser a participat la JO de la Sarajevo (1984), in proba de patinaj viteza.

55 de ani este varsta pe care o va avea la Soci printul german de origine mexicana Hubertus Rudolph von Furstenberg-von Hohenlohe-Langenburg, cunoscut sub numele de Hubertus von Hohenlohe. Schiorul mexican va participa pentru a sasea oara la o editie a Jocurilor Olimpice de iarna si va deveni al doilea cel mai in varsta concurent din istoria JO.

98 este numarul medaliilor de aur ce se vor atribui la Jocurile Olimpice de la Soci (acelasi numar vor fi si pentru cele de argint si bronz), cu 12 mai multe decat la editia precedenta de la Vancouver.

148 este numarul aproximativ de kilometri patrati ai orasului Soci, considerat cel mai intins din Europa.

340 - 340 de euro (13.048 de ruble) este pretul maxim al unei camere de hotel de cinci stele la Jocurile Olimpice, in conformitate cu limitele impuse de guvernul rus.

367 este numarul de kilometri de drumuri construite in Soci, pe langa cele 77 de poduri si cei 201 kilometri noi de cale ferata.

1920 este anul cand hocheiul pe gheata a intrat la Jocurile Olimpice, dar nu la cele de iarna, ci la cele de vara de la Anvers. Atunci, medaliile de aur au fost cucerite de canadieni.

7.000 este numarul de sefi de sala, bucatari, chelneri, barmani si casieri care vor lucra in perioada Jocurilor Olimpice.

13.000 este numarul aproximativ al jurnalistilor acreditati pentru Jocurile Olimpice, cu 3.000 mai multi decat la Vancouver in 2010.

14.000 este numarul de persoane care au purtat sau poarta torta olimpica prin 2.900 de localitati din Rusia, pana ce aceasta va ajunge la ceremonia de deschidere a competitiei, in 7 februarie.

25.000 este numarul de voluntari care fac diferite munci precum soferi, interpreti sau insotitori.

40.000 sunt kilometrii pe care ii va parcurge torta olimpica, inclusiv in spatiu, pana la ceremonia de deschidere.

60.000 este numarul muncitorilor care au lucrat pe santierele din Soci pentru amenajarea locatiilor pentru Jocurile Olimpice.

265.000 sunt litri de supa care vor fi pregatiti in perioada JO.

Jocurile Olimpice de iarna vor debuta la 7 februarie si se vor incheia la 23 februarie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ