Jocurile Francofoniei: România ocupă locul 3 în clasamentul pe medalii

| 12 sep, 2013

Delegaţia României ocupă locul trei în clasamentul pe medalii la Jocurile Francofoniei de la Nisa, miercuri seara, după şase zile de întreceri, cu patru medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz.

Franţa se află pe prima poziţie a ierarhiei, cu 11 medalii de aur, 9 de argint şi 4 de bronz, urmată de Canada, 7-6-9, România, 4-5-2, Polonia, 4-1-11, etc.

Bilanţul delegaţiei României s-a îmbunătăţit miercuri seara cu două medalii de argint, ambele în concursul feminin de judo, prin Diana Alexandra Kovacs (cat. 48 kg) şi Cristian Matei (cat. 52 kg).

Medaliile de aur au fost cucerite de luptătoarele Mădălina Linguraru (cat. 48 kg) şi Beatrice Oancea (cat. 67 kg), în proba de dublu mixt la tenis de masă (Hunor Szocs/Cristina Hîrîci) şi de atletul Sergiu Ursu, la aruncarea discului. Medalii de argint au mai câştigat luptătorul Adrian Ionuţ Moise (cat. 66 kg, stilul liber), atleta Andreea Ogrăzeanu (100 m) şi echipa de tenis de masă (Hunor Szocs, Cristina Hîrîci). Şi-au adjudecat medaliile de bronz luptătorul Andrei Victor Franţ (cat. 84 kg - stilul liber) şi atletul Adrian Vasile (săritura în lungime).

Echipa feminină de baschet a României, după 87-57 cu Senegal şi 78-81 cu selecţionata Wallonie-Bruxelles, a fost învinsă, miercuri, în sferturile de finală, de Camerun, cu scorul de 69-63, şi va juca pentru locurile 5-8 cu Mali (joi, 14,30).

Jocurile Francofoniei de la Nisa, la care România participă cu 40 de sportivi (17 concurează la atletism, 13 la baschet, 4 la judo, 4 la lupte libere şi 2 la tenis de masă), se vor încheia pe 15 septembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ