JOCURILE VIDEO AU EFECTE POZITIVE! Vezi în ce cazuri SURPRINZĂTOARE

| 07 aug, 2014
Stimularea intelectuală cu ajutorul jocurilor video pe computer ar putea avea efecte benefice pentru anumite persoane în vârstă care suferă de depresie severă şi ar putea fi mai eficientă decât medicamentele, afirmă autorii unui studiu apărut în revista Nature Communications, relatează AFP.

Depresia afectează un număr mare de PERSOANE ÎN VÂRSTĂ şi, deşi psihoterapia şi medicamentele antidepresive clasice sunt eficiente pentru unii dintre bolnavi, pentru mulţi pacienţi acele tratamente nu au niciun efect asupra bolii, afirmă autorii, care au evidenţiat, totodată, nevoia de medicamente mai eficiente în geriatrie.

 

"MEDICAMENTELE ANTIDEPRESIVE ACȚIONEAZĂ adeseori FOARTE LENT, iar rezultatele sunt frecvent incomplete şi instabile. Vindecările au loc doar pentru o treime dintre pacienţi", spun autorii studiului.

 

CITEȘTE ȘI: Vezi problemele din viața? A fost identificat CENTRUL PESIMISMULUI

 

PERSOANELE ÎN VÂRSTĂ, TRATATE CU ANTRENAMENTE COGNITIVE


Specialiştii americani şi chinezi au creat programe de ANTRENAMENTE COGNITIVE şi le-au testat pe 11 indivizi cu vârste cuprinse între 60 şi 89 de ani, care rezistau la tratament, cu scopul de a-şi ameliora capacitatea de învăţare şi de memorare.

 

Cercetătorii au comparat rezultatele lor cu cele obţinute într-un alt studiu realizat pe 33 de persoane în vârstă tratate cu un antidepresiv de referinţă, escitalopram, în locul terapiei asistate pe computer.

 

 

CITEȘTE ȘI: Beneficiile INCREDIBILE ale dușurilor reci

 

 

JOCURILE

Rezultatele sugerează faptul că aceste exerciţii de antrenament cerebral sunt "la fel de eficiente pentru reducerea simptomelor de depresie ca şi medicamentul escitalopram", dar au efect mult mai rapid, acţionând "după doar patru săptămâni, în loc de 12", potrivit autorilor studiului.

 

CITEȘTE ȘI: Care este alimentul care reduce riscul de depresie cu până la 25%

 

"De fapt, 72% dintre pacienţi au prezentat o vindecare completă a depresiei", a precizat Sarah Morimoto de la Institutul de psihiatrie geriatrică din New York, coautoare a studiului.

Sursă: stirile.rol.ro
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ