Îngrijorător! Un român din zece este AFECTAT de boala secolului

| 08 mar, 2014

Conform statisticilor, România ocupă locul trei din 23 de state care suferă de Boala Secolului, aşa cum a fost numită de cercetători.

Este vorba depre afecţiunile psihice. Tot mai mulţi români suferă de depresie, iar specialiştii cred că în următorii ani va fi o problemă la nivel global.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă.În România, unul dince 10 români suferă de depresie din cauza problemelor conjugale sau financiare.Din păcate, nu toţi bolnavii ajung să fie trataţi de un medic. Oricum, aceştia nu au parte de medicamente, deoarece lista compensatoarelor nu a mai fosta ctualizată din 2008, motiv pentru care sunt trataţi cu medicamente lansate în urmă cu şase ani.

România are 44 de spitale de psihiatrie, unde în 2012 au fost internaţi 278 de mii de români. Este vorba de o creştere cu aproximativ 25 la sută faţă de numărul bolnavilor internaţi în 2005. S-a întâmplat de nenumărate ori ca spitalele să nu facă faţă numărului prea mare de pacienţi.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ