Le-ai consumat de atâtea ori, dar nu te-ai gândit că au efect antidepresiv

| 05 mai, 2014

În loc să apelezi la medicamente atunci când ai stări depresive, ai face bine bine să încerci antidepresive pe care ţi le oferă natura şi pe care le ai chiar sub ochii tăi. Sunt mult mai sănătoase.

Seminte de dovleac

Data viitoare cand te mai intreaba cineva de ce mananci seminte, spune-i ca o faci pentru sanatatea ta. O deficienta de zinc, continut in semintele de dovleac, induce stari depresive. Noroc cu antidepresivele pe care le poti gasi la punga si rontai in voie.

Fulgi de ovaz


Ziua buna de dimineata se vede si pentru asta e nevoie sa mananci fulgi de ovaz. Sunt o adevarata pilula naturala de slabit, dar te si binedispun. Bogati in magneziu, fulgii de ovaz lupta cu anxietatea si cu starile depresive.

Miere

De cate ori nu te-a calmat un ceai indulcit cu putina miere atunci cand te-a cuprins o stare de nervozitate? Nu, nu era de la temperatura ridicata a apei, nici de la plantele din care era facut. Calmul instalat rapid venea de la miere. Indulcitor natural, mierea este si un energizant excelent asa ca daca ai chef sa rupi munti, mananca o lingura plina.
Ulei de seminte de in

Alimentatia contemporana reuseste sa ne priveze cu succes organismul de necesarul de acizi grasi Omega-3. Exact acesti acizi si-au dovedit eficienta in lupta contra depresiei. De unde ii luam? Exact din uleiul de seminte de in.

Migdale

Excelente de rontait atunci cand aveti nevoie de o gustare care sa va energizeze, migdalele sunt bogate in folati si magneziu. De ce e bun magneziul pentru linistea ta? Pentru ca reduce depresia. Doar 10 migdale consumate in fiecare dimineata reprezinta SI o sursa de calciu excelenta pentru sanatatea sistemului osos.
Linte

Ingredientul minune al anului, lintea si-a castigat renumele de aliment sarac in calorii, numai bun de introdus in toate dietele. Este si o bomba de folati, esentiali pentru starea ta de bine. Cand te gandesti ca o singura cana de linte gatita iti asigura 90% din necesar, cum sa nu investesti in buna ta dispozitie? Lintea contine de altfel un anumit aminoacid care faciliteaza secretia de dopamina, un alt hormon care pune depresia la pamant.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ