Top 10 cele mai BUNE surse de proteine

| 13 mai, 2014

Sunt  multe  alimente cu conţinut bogat în proteine, de aceea,  a fost destul de dificil să întocmim un top 10 al mai bune alimente cu conţinut crescut de proteine. Însă înainte de a vă dezvălui aceste top, să aflăm de ce sunt atât de importante proteinele în alimentaţie

Proteinele la micul dejun sunt foarte importante pentru că ne furnizează energia de care avem nevoie pe parcursul zilei şi ne conferă starea de saţietate, astfel încât sunt esenţiale pentru persoanele care doresc să slăbească, dar şi pentru cei care doresc să îşi crească masa musculară.

Din păcate, majoritatea oamenilor sar peste micul dejun, uneori chiar şi peste prânz, şi mănâncă doar seara, târziu, când ajung acasă, şi atunci fac probabil cea mai proastă alegere pentru corpul lor, şi anume consumă alimente grase, dulciuri şi alcool, care încetinesc metabolismul şi favorizează depunerile de colesterol „rău” în orgasnim, crescând astfel riscul de boli cardiovasculare, diabet şi obezitate.


Acestea fiind spuse, să aflăm care sunt alimentele cu cel mai crescut nivel de proteine:


1. Ouăle – ieftine şi pline de proteine; consumă-le întregi, cu tot cu gălbenuş şi albuş pentru a beneficia de bogăţia de proteine.


2. Somon – sursă importantă de proteine şi acizi graşi Omega 3, nutrienţi esenţiali petnru menţinerea sănătăţii.


3. Brânza de vaci – 16 grame de proteine la jumătate de cană de brânză şi gust de-li-cios! Amestecată cu fructe sau legume este şi mai bună şi oferă toate substanţele nutritive de care avem nevoie, plus o mare cantitate de proteine.


4. Carnea de vită – plină de aminoacizi, blocuri de proteine care ajută la dezvoltarea ţesutului muscular, zinc, fier, magneziu şi alţi nutrienţi importanţi.


5. Iaurtul – 16 grame de proteine la o cană de iaurt. Sună bine, nu-i aşa? De asemenea, aceste iaurturi au cantitzăţi duble de proteine şi folosesc jumătate din cantitatea de zahăr folosită în cazul altor iaurturi obişnuite.


6. Sardinele – proteine, Omega 3, vitamina D – pe toate le găsim în banalele sardine. Mare grijă totuşi să le consumaţi din surse sigure. Cel mai indicat este să le consumaţi proaspete.


7. Proteine din zer – este alegerea de top a culturiştilor şi probabil va rămâne aşa pentru mult timp de-acum încolo. Potrivit unor sondaje realizate în rândul sportivilor, proteinele dinm zer sunt cele mai eficiente în dezvoltarea masei musculare.


8. Carne albă de pui sau curcan – se găteşte rapid, este ieftină şi este o sursă grozavă de proteine.


9. Fructele în coajă lemnoasă constituie gustarea ideală, sunt practice şi nu sunt perisabile, spre deosebire de o ciocolată de exemplu. Migdalele, nucile, fisticul, cajuu, alunele de pădure sunt excelente surse de vitamine, minerale, grîsimi sănătoase şi fibre şi pot fi luate oriunde, le poţi uita în birou, în ghiozdan sau în dulpa pentru mult timp că tot la fel de gustoase şi pline de beneficii vor fi.


10. Quinoa conţine proteine de origine vegetală, însă, spre deosebire de fructele în coajă lemnoasă, quinoa deţine întregul complex de proteine, ceea ce înseamnă că deţine şi acei aminoacizi esenţiali sistemului muscular.

 

Sursă: csid.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ