Cele mai sănătoase feluri de peşte. Le ştii?

| 07 iul, 2014

Peste sanatos. De ce este pestele un produs marin atat de ravnit si consumat pe integ mapamondul? In afara faptului ca este gustos, el este si sanatos: poate ajuta populatia sa combata cancerul la prostata, vindeca problemele cu vederea si, in mod suprinzator, te ajuta sa lupti impotriva depresiei.

Peste sanatos. Pestii care provin dintr-un mediu nealterat de om, cei care se dezvolta in ape nepoluate de mercur si alte substante chimice daunatoare sunt mult mai bogati in acizi omega 3. Iata cele mai sanatoase feluri de peste si avantajele pe care le aduc organismului:

Somon
Este considerat cel mai bun peste datorita continutului ridicat de acizi omega 3. Chiar daca consumi o portie de 200 de grame, organismul tau isi ia aportul necesar de acizi grasi esentali si este o sursa mult mai eficienta decat uleiul sau pastilele.

Citeşte şi: Controversă alimentară: Este SOMONUL bun pentru sănătate sau nu?

Somonul iti protejeaza inima si tonifiaza muschii din jurul ei. Aritmia, o boala a inimii ce poate avea consecinte fatale, poate fi trata cu ajutorul consumului de somon. Femeile care se afla la menopauza si care sufera de diabet pot consuma somon pentru a ameliora simptomele. El este benefic si in cazul copiilor care sufera de astm. Datorita aportului de acizi grasi, somonul ne ajuta in prezervarea celulelor creierului si joaca un rol important in imbunatatirea memoriei.

Ton
Dintre toti pestii pe care obisnuim sa ii consumam, tonul are un gust deosebit, iar posibilitatile de a-l consuma sunt variate. Tot datorita continutului ridicat de omega 3, tonul este un mare ajutor al sistemului nostru cardiovascular si neurologic si ne protejeaza de boli precum artrita. In ton putem gasi cantitati semnificative de seleniu, un mineral cu proprietati antioxidante. Tot el contine si acid folic, recomandat in cazul femeilor ce doresc sa ramana insarcinate sau sa fixeze o sarcina ce prezinta riscuri la inceput.

Citeşte şi: MERCURUL din PEŞTE ne pune viaţa în pericol. Ce specii trebuie evitate cu orice preţ

Desi suntem obisnuiti sa credem ca alimentele la conserva nu sunt la fel de bune ca cele naturale, tonul reprezinta o exceptie de la aceasta regula. Prin procesul de prelucrare al tonului, cantitatea de grasime din acest peste scade. Acest lucru se intampla datorita sarurilor folosite in proces. Purinele din ton nu trebuie nici ele neglijate, deoarece regleaza nivelul acidului ureic din corp.

Sardine
Desi sardinele sunt niste pesti foarte mici, avantajele pe care ei il aduc organismului nostru nu sunt deloc de neglijat. Grasimile din sardine nu sunt saturate, ceea ce reprezinta un avantaj pentru sanatatea noastra. Contin vitaminele B12 si D si sunt foarte generoase in proteine. Oasele sardinelor contin o cantitate suficienta de calciu incat pot acoperi circa o treime din necesarul zilnic pentru organismul tau.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ