Sigur nu ştiai! Ce culoare naturală are somonul de crescătorie?

| 20 feb, 2014

Carnea de somon crescut la ferme, pe care o găsim, de cele mai multe ori în comerţ, este vopsită, culoarea sa naturală fiind gri. Doar somonul prins, care trăieşte liber, are carnea roz.

Somonul de crescătorie este periculos deoarece conţine mai multe substanţe chimice care afectează creierul, sunt implicate în autism, hiperactivitate şi în diminuarea coeficientului de inteligenţă. În acest sens, Anne-Lise Bjorke Monsen din cadrul Laboratorului de biochimie clinică din Bergen (Norvegia), precizează: “poluanţii descoperiţi în somonul de crescătorie au o influenţă negativă asupra dezvoltării creierului, sunt asociaţi cu autismul, cu hiperactivitatea şi scăderea coeficientului de inteligenţă, scrie incomemagazine.ro.

Somonul de crescătorie – un coşmar pentru mediu şi de nutriţie

Descoperirile pericolelor asupra sănătăţii umane, discutate de norvegieni în mass-media, au venit ca o surpriză chiar şi pentru ei, fiind cunoscut faptul că Norvegia este „patria somonului”.

Citeşte şi: Pangasius - otrava care se vinde file

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ