6 alimente pentru oase sanatoase

| 18 ian, 2014

Pe langa exercitii si un stil de viata sanatos oasele tale au nevoie de o alimentaie potrivita in fiecare zi pentru fi puternice. Alimentele potrivite sunt pilonul central al organismului nu numai pentru sustinerea oaselor, dar si pentru starea generala de sanatate pentru ca sunt un rezervor de nutrienti pentru organism.

Ca sa ai oase sanatoase ai nevoie in primul rand de calciu si vitamina D, doua elemente din care sistemul nostru osos se hraneste zilnic. Multe dintre recomandarile medicilor si nutritionistilor pentru sustinerea sanatatii oaselor se concentreaza pe maximizarea aportului din aceste doua elemente si prin dieta. Noi iti spunem care sunt cele mai importante surse, iar tu incearca macar una pe zi.

1. Cereale

Multe dintre cerealele pentru micul dejun de pe piata sunt fortificate cu minerale. Printre ele este si calciul pentru a creste doza zilnica pe care o consumam. Unele sortimente s-ar putea sa aiba si 25% din doza zilnica recomandata de vitamina D. Citeste eticheta la cumparaturi si alege-le pe cele mai bune.

2. Branza

Branzeturile au o cantitate considerabila de calciu. De exemplu, doar 50g de Cheddar contine 30% din doza zilnica necesara. Totusi, branzeturile sunt si o sursa de grasimi si calorii, asa ca ai grija in ce cantitai le consumi, daca nu vrei sa iti afectezi oasele si prin greutatea crescuta.

3. Lapte

225ml de lapte degresat, adica aproape un pahar plin, reprezinta 30% din doza de calciu de care ai nevoie intr-o zi. Daca laptele pe care il consumi este fortificat si cu vitamina D atunci sansele sa beneficiezi de tot calciul din el cresc. Poti sa bei un pahar cu lapte de la prima ora si o treime din doza zilnica de calciu este asigurata.

4. Iaurt

Te-ai prins deja ca lacatatele sunt ceea ce ai nevoie pentru oase sanatoase. Pe lista lor intra si iaurtul. 250ml de iaurt sunt ceea ce ai nevoie pentru a-ti asigura o buna parte din doza de calciu pentru o zi.

5. Spanac

Este printre putinele legume care iti pot oferi calciul de care ai nevoie, pe langa alte minerale bune. 200g de spanac gatit iti ofera un sfert din doza zilnica de calciu si pe pe langa acesta poti beneficia si de o portie buna de fier, fibre si vitamina C.
6. Somon
Acest peste laudat de toata lumea contine acizii grasi Omega3, necesari pentru o inima sanatoasa, dar si multa vitamina D. O portie de somon inseamna peste 100% din doza zilnica de care ai nevoie.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iul, 2014
sorinel
laptele de vaca este pentru vitei !!!
Laptele contine mult calciu. - Adevarat.
"Daca laptele pe care il consumi este fortificat si cu vitamina D atunci sansele sa beneficiezi de tot calciul din el cresc." -FALS !!! Cine nu crede sa studieze... Dar nu cu habarnisti si pareristi.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ