Joe Biden se declară ''încrezător'' în obţinerea unui acord cu privire la plafonul datoriei publice

| 17 mai, 19:37


Preşedintele american Joe Biden s-a declarat miercuri ''încrezător'' în obţinerea unui acord cu privire la plafonul datoriei publice, care va permite evitarea intrării Statelor Unite în incapacitate de plată, relatează AFP şi EFE.

 

Într-o scurtă intervenţie la Casa Albă înainte de a porni spre Japonia, unde va participa la summitul G7, Joe Biden a precizat că responsabili ai Congresului cu care a discutat marţi sunt "de acord să evite o incapacitate de plată" ("default") a SUA.
"Am avut o reuniune productivă şi sunt sigur că toată lumea din sală a fost de acord (asupra necesităţii de a ajunge la un consens)", pentru că "nu există alternativă", a declarat Biden.
Şeful statului va continua discuţiile pe această temă cu liderii Congresului mai târziu în această săptămână, a menţionat în mai multe interviuri televizate purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, amintind că Biden se va întoarce în acest scop la Casa Albă duminică, după summitul G7 din Japonia, mai devreme decât era prevăzut iniţial, a consemnat Reuters.
Statele Unite ar putea fi în incapacitate de plată chiar de la 1 iunie, dacă nu se ajunge la un acord în Congres pentru a ridica plafonul datoriei, a avertizat din nou luni secretarul Trezoreriei, Janet Yellen.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ