Josef Quinlan (economist american): Investitorii străini vor instituţii puternice în România

| 25 oct, 2013

Investitorii străini caută instituţii puternice când vin în România, un sector public transparent şi care respectă legile, a declarat, vineri, economistul american Jesef Quinlian, într-o conferinţă organizată, la Bucureşti, de Camera Americană de Comerţ în România - AmCham.

'Sectorul public este important. Este important să avem instituţii puternice, care te îndrumă corect, care au o viziune strategică, care să fie transparente şi dominate de regulile legilor. Există ceva mult mai important decât partea financiară şi aceasta este predictibilitatea. Nimic nu este mai dificil decât să vezi schimbări zi de zi în drumul tău ca investitor. Ceea ce vreau să subliniez este că ceea ce s-a întâmplat în Statele Unite (în sectorul public n.r.) ne-a descurajat ca investitori. Am fost descurajaţi de ceea ce s-a întâmplat la Washington, pentru că avem nevoie de un Guvern puternic, care să conducă, să privească înainte şi să nu se lupte cu trecutul tot timpul. Nu mi-a plăcut ce s-a întâmplat în America, pentru că aceasta a tras înapoi creşterea de la un anumit moment. Din perspectivă americană vă înţeleg', a spus Quilian.

Acesta a arătat că România este confruntată încă cu mari dificultăţi, iar marea confruntare este să continue să atragă capitalul străin la o rată înaltă.

'Trebuie înţeles ceea ce doresc investitorii străini. Aceştia caută un mediu de afaceri prietenos, instituţii stabile, caută o bună infrastructură, caută muncitori calificaţi, acestea sunt o confruntare pentru România. De aceea este necesar să existe un parteneriat între sectorul public şi sectorul privat', a explicat economistul american.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 oct, 2013
D A
Cum sa semnezi parteneriate cand STATUL gaseste privati ce nu si-au onorat de ani de zile ..datoriile, in comparative cu cei ce sunt contribuabili cinstiti, cum? in occident FISCUL este ..."ucigator" numai cand te-a notificat ca sa nu mai spun si cand te-a EXECUTAT! ASA CA PRIVATII .. SE VOR ASCUNDE ... CAT OR MAI PUTEA !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ