Judecarea lui Voiculescu în dosarul de şantaj se amână pentru 10 decembrie

| 12 noi, 2014

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au amânat miercuri, pentru 10 decembrie, judecarea dosarului în care Dan Voiculescu este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

La începutul procesului, avocaţii lui Dan Voiculescu au anunţat că acesta a depus o cerere să fie judecat în lipsă, astfel încât el nu a fost adus în sala de judecată. Dan Voiculescu se află în penitenciar, având de ispăşit o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA, conform Agerpres.

De asemenea, avocaţii au cerut amânarea dosarului pe motiv ca firmele trimise în judecată nu au mandatari, cerere admisă de instanţă.

Tot acum, judecătorii au decis ca inculpaţii să primească copii după interceptările aflate la dosar.

Citeşte şi: Dan Voiculescu află marţi dacă scapă de puşcărie

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată în acest dosar pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administrator al companiei RCS&RDS, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie.

'În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi', susţin procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ