Judecătoarea Antonela Costache, eliberată pentru "conduită bună"

| 29 apr, 2013

Curtea de Apel Bucureşti a decis că judecătoarea Antonela Costache poate fi eliberată pentru că nu sunt probe care să arate traficul de influenţă, a avut o conduită foarte bună şi o activitate profesională de excepţie.

În urmă cu câteva zile, Antonela Costache a fost eliberată provizoriu sub control judiciar, în dosarul în care este cercetată pentru că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare. Instanţa a dispus ca judecătoarea să nu se apropie de Tribunalul Bucureşti şi nici de martorii inculpaţii sau experţii din dosar, înlocuind măsura arestării cu interdicţia de a părăsi Bucureştiul sau judeţul Ilfov.

DNA a contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care a judecat azi recursul, urmând să decidă definitiv dacă Antonela Costache va fi eliberată sau dacă va fi cercetată în continuare în arest.

În motivarea deciziei de azi se arată că nu sunt probe directe care să arate că Antonela Costache ar fi acceptat primirea unor sume de bani pentru intervenţii în dosare. "Inculpata Costache Antonela Anemary nu a luat mită şi a dat o soluţie temeinică şi legală în dosarul privind pe Staicu Dinel", a precizat judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, instanţa a arătat că la luarea deciziei de liberare provizorie sub control judiciar a fost luat în considerare şi rezultatul controlului Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii.

"Curtea apreciază că exemplul elocvent privind subiectivismul învinuitului Sorin Vasilescu este acela că, deşi acesta a afirmat că inculpata intervenea în sistemul Ecris - pentru a dirija unele dosare, totuşi Inspecţia judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, în urma controlului efectuat, că inculpata Costache Antonela Anemary a repartizat dosarele în mod aleatoriu, cu respectarea strictă a dispoziţiilor R.O.O.I.J.", a mai notat judecătorul Stan Mustaţă în motivare.

Totodată, instanţa a arătat că în cele 40 de zile de când judecătoarea Antonela Costache se află în arest preventiv nu au apărut probe directe, ci "o serie de contradicţii" între declaraţiile denunţătorilor, inculpaţilor şi martorilor. 

Judecătorul a adăugat că Antonela Costache "a avut o conduită foarte bună până în acest moment, a avut o activitate profesională de excepţie, are încredinţat spre creştere şi educare un copil, a fost integrată social şi moral, are legături strânse cu familia şi membrii comunităţii în care trăieşte".

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti sunt în arest preventiv din 15 martie, fiind cercetate pentru luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, fost Staicu.

Ele au fost suspendate din funcţiile de la Tribunalul Bucureşti de către Consiliul Superior al Magistraturii. Alături de judecătoarele Dinu şi Costache au fost arestaţi Marian Stancu, fratele lui Dinel Nuţu, avocaţii Ileana Răducan, Daniel Costel Petre, precum şi Marian Vasile, Angela Cîrlan, Marius Neagu şi Ionela Carmen Dăncuţă, pentru dare de mită sau cumpărare de influenţă.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, şi Daniela Petre, soţia avocatului Daniel Costel Petre.

Judecătoarele Dinu şi Costache sunt suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni şi în alte dosare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ