Judecătoarea care l-a eliberat pe Hayssam vrea să se pensioneze

| 05 iun, 2014

Plenul CSM dezbate, joi, solicitarea de pensionare depusa de judecatoarea Sofica Dumitrascu, cea care a decis eliberarea din arest a lui Omar Hayssam pe motive medicale, dupa care sirianul a fugit din tara.

Conform jurnalistilor de la Evenimentul Zilei, Sofica Dumitrascu a fost implicata in mai multe dosare controversate.

Magistratul a facut parte din completul care, in 2011, l-a achitat definitiv pe Costel Iancu, zis 'Dom Costel', fost director general al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF), pe care procurorii l-au acuzat ca a comandat rapirea a trei persoane.

De asemenea, judecatoarea a facut parte dintr-un complet de judecata despre care presa a relatat ca a amanat un dosar care se referea la prelungirea arestarii unui criminal cu probleme psihice, iar acesta a fost eliberat.

Sofica Dumitrascu a facut parte si din completul care l-a condamnat pe Omar Hayssam la 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak.

In 2009, judecatoarea a fost promovata la Sectia Penala de la Inalta Curte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ