Judecător CCR: Nu cred că eutanasierea maidanezilor va rezolva problema

| 25 sep, 2013

Judecătorul CC Petre Lăzăroiu a declarat, miercuri, că nu este foarte convins că aplicarea măsurii de eutanasiere a câinilor fără stăpân va eradica fenomenul prezenţei acestora pe străzi, el arătând că din acest moment responsabilitatea aparţine autorităţilor locale şi centrale.

"Eu nu sunt foarte convins că această măsură va eradica fenomenul, dar responsabilitatea cade pe umerii autorităţilor, a primarilor, a statului în general, la nivel central şi local", a spus Petre Lăzăroiu.

El a apreciat că, în condiţiile în care Legea câinilor fără stăpân a fost declarată constituţională, primarii vor putea fi traşi la răspundere.

"Păi, aşa ar trebui să fie. Dacă banii se cheltuiesc fără justificare, de ce să nu fie traşi la răspundere? Nu pot fi traşi la răspundere cei care au făcut sterilizări şi apoi nu au făcut nimic, doar au cheltuit banii? Şi ăştia pot fi traşi la răspundere, important e ca cineva să vrea", a spus Lăzăroiu.

El a precizat că nu se aşteaptă ca de acum înainte, după declararea legii ca fiind constituţională, să se înceapă pe de o parte omorârea câinilor sau pe de altă parte să nu se facă nimic.

"E datoria autorităţilor. E clar că autorităţile au scăpat din mână acest fenomen şi atunci ce facem? Trebuie să luăm o decizie. Curmăm fenomenul sau mergem mai departe?", a spus Lăzăroiu.

Lăzăroiu a spus că acei câini fără stăpân care intră în adăposturi vor avea şapte zile în care pot fi adoptaţi, iar dacă acest lucru nu se întâmplă sunt sterilizaţi şi vor putea fi autanasiaţi după alte şapte zile.

Lăzăroiu a mai spus, întrebat fiind de ce legea a fost declarată de data aceasta constituţională, că argumentele judecătorilor care au votat au vizat faptul că nici anul trecut Curtea nu a interzis eutanasierea, aceasta fiind şi atunci prevăzută şi permisă ca soluţie.

Solicitat să comenteze faptul că protestatarii care sunt împotriva eutanasierii au proferat ameninţări la adresa judecătorilor, Lăzăroiu a răspuns: "Păi de ce? Noi am făcut legea sau aleşii lor?".

În ceea ce priveşte acuzaţiile de "criminali" care s-au adus la adresa judecătorilor Curţii Constituţionale de către protestatari, Lăzăroiu a menţionat că criminalitatea se probează, şi nu se afirmă.

Curtea Constituţională a stabilit, miercuri, că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ