Judecătorii au decis: Astra Asigurări este în faliment

| 03 dec, 14:57

Tribunalul București a aprobat cererea de faliment emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară asupra Astra Asigurări. Decizia nu este definitivă.

În luna august, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să ridice autorizația de funcționare a societății Astra Asigurări și să solicite falimentul companiei. Măsura a venit după o perioadă de un an și jumătate în care asigurătorul, controlat de Dan Grigore Adamescu, prin intermediul firmelor Epsilon Estate Provider și The Nova Group Investments, s-a aflat în administrare specială, potrivit profit.ro.

Potrivit celor susținute de ASF în instanță și confirmate de rapoartele administratorului special, KPMG Advisory, compania ar fi avut nevoie de un aport de capital de 891 de milioane de lei pentru a reintra în normele legale privind solvabilitatea.

Avocatul ASF a mai arătat în instanță că, la momentul formulării cererii de faliment, Astra avea toate conturile poprite și se afla în imposibilitatea de a-și achita obligațiile, fapt care ar fi fost confirmat și de conducerea executivă a companiei. Astra avea 1,8 milioane de clienți care dețineau 2,5 milioane de polițe de asigurare.

Avocații Astra, de la societatea Voicu Filipescu, au încercat prin mai multe metode să amâne decizia Tribunalului.



Tag-uri: astra asigurari
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ