Astra Asigurări, obligată să plătească CNADNR 93 de milioane de lei

| 09 apr, 09:17

Astra Asigurări, societate în administrare specială, este obligată să plătească către CNADNR suma de 93,93 de milioane de lei în baza unei polițe emise în favoarea Romstrade, companie care se află în insolvență, pentru realizarea unui tronson de stradă.

"Consiliul a audiat și dezbătut informarea KPMG, în calitate de administrator special al societății ASTRA, cu privire la declanșarea urmăririi silite de către BEJ Tranca Bogdan Ovidiu în favoarea creditorului CNADNR, respectiv declanșarea procedurii de executare silită prin înființarea popririi asupra tuturor conturilor", se arata intr-un comunicat al Autorității de Supraveghere Financiară.

Tribunalul București a admis, la sfârșitul anului trecut, cererea de chemare în judecată formulată în martie 2013 de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România în contradictoriu cu Astra.

Decizia instanței a fost aceea ca Astra Asigurări să plătească către CNADNR suma de 93,93 de milioane de lei, cu titlu de garanție, și a sumei de 955.749 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Tot la finele lui 2014, Tribunalul București a admis cererea CNADNR pentru constituirea de sechestru asigurator pe bunuri ale Astra până la concurența sumei de 93,9 milioane de lei. În aprilie, apelul Astra împotriva sechestrului, a fost respins ca fiind nefondat.

Pretențiile solicitate companiei Astra Asigurări în 2.886 de dosare ating suma de 1,08 miliarde de lei, din care 151 milioane de lei pentru două polițe emise pentru Romstrade în favoarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, potrivit datelor prezentate de asugurator în luna august.

ASTRA Asigurări se află în proces de redresare financiară prin administrare specială din februarie 2014, potrivit deciziei ASF. Administratorul principal este firma de consultanță KPMG Advisory.

 

Citeşte şi: Economia României a crescut cu 2,8% în 2014

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ