Jumătate din marile averi din lume sunt deţinute de persoane de peste 70 de ani

| 03 iun, 16:34

Cine vrea să fie bogat, trebuie să fie răbdător, după cum arată Indexul Miliardarilor realizat de Bloomberg.  Potrivit acestuia, mai mult de 40% din cele 3,2 trilioane de dolari controlate de cei mai bogaţi 200 de oameni din lume aparţin unor persoane de peste 70 de ani.

În acelaşi timp, există şase miliardari  de peste 90 de ani care deţin împreună un total de 110 miliarde dolari, sau 3% din averea combinată a grupului mai mare. La polul opus se află  miliardarii sub 40 de ani, care deţin doar 2% din această sumă. Doi dintre tinerii miliardari, Mark Zuckerberg şi Dustin Moskovitz, ambii în vârstă de 31 de ani, şi-au clădit averea prin intermediul Facebook.

Firmele UBS Group şi PwC au subliniat problema îmbătrânirii celor mai bogaţi oameni din lume în raportul lor pe 2015 referitor la miliardarii lumii, atrăgând atenţia că două treimi dintre cei cu averile cele mai mari sunt 'pe punctul de a-şi transfera averea' şi se confruntă cu decizia de a-şi alege moştenitorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ