Juncker, primit la Palatul Cotroceni: "Vreau ca MCV să fie eliminat până în 2019"

| 11 mai, 14:19

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost primit, joi, la Palatul Cotroceni de șeful statului. Şeful statului român a spus că, la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România îşi păstrează viziunea sa profund europeană, iar oaspetele său a promis includerea ţării noastre în Spaţiul Schengen şi oprirea MCV. Juncker a ținut, joi dimineață, un discurs în Parlamentul României.

"România își va exercita, pentru prima oară, președinția Consiliului UE în 2019. Vreau ca până atunci mecanismul MCV să fie eliminat. Nu se poate prezida Consiliul cu acest mecanism", a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a reiterat mesajul transmis și de la tribuna Parlamentului"Vreau ca România să poată să ajungă să facă parte din spațiul Schengen pentru că îndeplinește toate criteriile".

Klaus Iohannis: După 10 ani de la aderarea la UE, bilanțul este unul pozitiv

Președintele Klaus Iohannis a punctat că intrarea în spațiul Schengen și aderarea la zona euro sunt două obiective legitime ale României, dar care speră să fie îndeplinite în viitorul apropiat. Șeful statului a afirmat că românii sunt printre cei mai pro-europeni cetățeni ai UE întrucât "proiectul european reprezintă pentru noi mult mai mult decât o construcție politică". La zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană, bilanțul este unul pozitiv, a spus Iohannis.

"La 10 ani de la aderare, mă bucur că România își păstrează viziunea sa profund pro-europeană. Obiectivele noastre privind viitorul UE sunt clare: consolidarea pe mai departe a proiectului european și susținerea ca unică alternativă viabilă a unei construcții puternice bazat pe unitate și respectul față de valorile sale fundamentale", a spus președintele Klaus Iohannis.

"Sunt provocări multiple pe care trebuie să le gestionăm. Sunt teste dificile care ne pun la încercarea determinarea, solidaritatea și, poate cel mai important lucru, unitatea. Tocmai, de aceea, cel mai bun răspuns la aceste provocări este o Europă mai unită și solidară în soluții și abordări", a mai declarat șeful statului.

Tag-uri: iohannis, Juncker
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ