Jurnalistul cercetat pentru şantaj de DNA, rămâne sub control judiciar 60 de zile

| 27 iul, 14:50

Tribunalul Mureş a decis, miercuri, menţinerea măsurii controlului judiciar faţă de jurnalistul Tănasă Julien, împotriva căruia procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus, în luna aprilie, începerea urmăririi penale pentru şantaj.

Biroul de Presă al Tribunalului Mureş a precizat miercuri că instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Tănasă Julien şi că încheierea are drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. 

Pe durata controlului judiciar, lui Tănasă i s-a interzis, printre altele, să exercite profesia de jurnalist, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta şi să nu se apropie de martorii din dosar sau să comunice cu aceştia direct sau indirect. 

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat în luna aprilie că procurorii DNA- Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus începerea urmăririi penale a lui Tănasă Julien, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj. 

Potrivit documentului, în cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primăria unei comune din judeţul Mureş, care este şi denunţător în cauză, i s-a propus printr-un intermediar, ajutorul unui jurnalist pentru a câştiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord. 

Comunicatul DNA a precizat că, la data de 24 martie 2016, într-un restaurant din Luduş, denunţătorul s-a întâlnit cu suspectul Tănasă Julien pe care l-a recunoscut ca fiind acelaşi jurnalist care, în urmă cu 4 ani, l-a denigrat în publicaţia sa, avantajându-l şi favorizându-l pe contracandidat să câştige acele alegeri. 

Cu ocazia acelei întâlniri, potrivit comunicatului, suspectul i-a dat de înţeles candidatului că, pentru ajutorul dat atunci contracandidatului său ar fi primit bani, însă nu a precizat ce sumă primise de la persoana respectivă. 

"În acelaşi context, pentru a-i face acelaşi serviciu, suspectul Tănasă Julien i-a cerut denunţătorului suma totală de 3.500 euro, asigurându-l totodată că va câştiga fără dubiu alegerile cu ajutorul acţiunilor sale pe care le va îndrepta împotriva celui pe care-l ajutase să devină primar în urmă cu 4 ani. În continuare, suspectul Tănasă Julien i-a mai spus denunţătorului că, în urmă cu 4 ani, procedase în aceeaşi manieră şi cu alţi candidaţi la funcţiile de primar din alte trei comune. Ulterior, la începutul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denunţătorului că, în cazul în care nu îi va aduce suma de bani, redusă în urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o înţelegere cu contracandidatul său şi va avea grijă din nou ca acesta să câştige alegerile locale. De asemenea, denunţătorul urma să fie denigrat din nou în publicaţia electorală ce urma a fi difuzată în comuna respectivă, prin prezentarea unor fapte neadevărate, ori a unora adevărate, dar cu caracter compromiţător", se arată în comunicat. 

DNA a subliniat că, la data de 11 aprilie 2016, în condiţiile stabilite la întâlnirile anterioare, denunţătorul i-a remis suspectului Tănasă Julien suma de 2.500 euro pretinsă, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Tag-uri: DNA, jurnalist, șantaj
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ