Jurnalistul turc arestat în România află azi dacă va fi extrădat

| 14 dec, 10:29

 

Solicitarea autorităților turce de extrădare a ziaristului Kamil Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, este judecată vineri de Curtea de Apel București.

La termenul din 6 decembrie, cauza fost amânată pentru "pregătirea apărării în raport de cererea de extrădare".

Demirkaya a adeclarat că nu dorește să fie extrădat și că a cerut azil politic în România.

"Nu doresc să fiu trimis în Turcia. Justiția nu funcționează. Cadrele didactice și jurnaliștii sunt o țintă pentru autoritățile de acolo. În momentul de față, conform statisticilor, din 326 de ziariști încarcerați la nivel global, aproximativ 170 sunt reținuți în Turcia. (...) Mă opun extrădării. Motivul pentru care mă opun extrădării este că Justiția nu funcționează corect în Turcia. Există tortură. (...) Foarte mulți ziariști de la sediul central Zaman din Istanbul au fost trimiși la închisoare, precum și rude de-ale mele", afirma el atunci.

De asemenea, jurnalistul turc a susținut că acuzațiile oficiale se referă la faptul că a avut conturi și bani într-o bancă ce a fost înființată legal în Turcia și la faptul că, în calitate de cadru didactic și manager al unor școli considerate ca aparținând "rețelei Gulen", a avut instalată pe telefon o aplicație, care în 2015, a fost închisă la nivel global și nu mai există.

Ziaristul Kamil Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, a fost reținut în 5 decembrie, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul președintelui Recep Tayyip Erdogan. El a fost însă eliberat după ce a fost audiat de autoritatile judiciare române.

Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru Zaman România, având un permis de ședere temporară, potrivit Ziare.com.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ