Kaspersky: 90% dintre companii subestimează volumul mare de ameninţări informatice

| 02 aug, 2013

Majoritatea companiilor internaţionale subestimează cu mult numărul de noi programe malware care apar în fiecare zi şi, în acelaşi timp, numai 6% sunt conştiente de adevărata magnitudine a ameninţării, potrivit studiului Global Corporate IT Security Risks 2013, realizat de Centrul de cercetare B2B International şi Kaspersky Lab.

Din concluziile cercetării reiese faptul că aproape 200.000 de noi mostre de ameninţări informatice malware apar la nivel mondial în fiecare zi. 

Conform studiului, 90% dintre cei chestionaţi au menţionat că nu conştientizează pericolul malware, iar cu privire la volumul de programe malware noi care apar în fiecare zi au fost repondenţii din Orientul Mijlociu, unde 24% dintre companii au făcut o estimare corectă. 

Cu un procentaj de 4%, cel mai puţin informaţi cu privire la situaţia programelor periculoase sunt managerii companiilo din Rusia. În alte regiuni, precum America de Nord şi de Sud, Europa Occidentală şi Asia-Pacific, companiile au estimat cu acurateţe a variat între 5% şi 7%.

Rezultatele aceluiaşi studiu au dezvăluit faptul că aproape 66% dintre companii au suferit cel puţin un atac care implica folosirea de programe malware în ultimele 12 luni. 

Cel mai frecvent vizate companii au fost localizate în America de Sud (72%), Rusia (71%), America de Nord (70%), Asia-Pacific (68%) şi Europa Occidentală (63%).

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial. 

Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari. 

Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ