Kazahii de la Rompetrol au scos profit

| 13 aug, 20:15

Rompetrol Rafinare, parte a grupului KMG Internațional, a raportat în primele șase luni ale anului un rezultat net pozitiv, în valoare de aproape 18 milioane de dolari, după mulți ani în care compania înregistra rezultate negative.

În aceeași perioadă a anului trecut, compania a înregistrat pierderi de aproape 47 de milioane de dolari. Rezultatul bun din primul semestru al acestui an se datorează, conform datelor prezentate în comunicatul referitor la datele financiare, creşterii cantităţii de materie primă prelucrată cu 11% şi a vânzărilor de produse finite cu 18%.

"În prezent, rafinăria Petromidia procesează în medie aproximativ 15.000 de tone de materie primă pe zi, în creştere cu peste 7% faţă de media atinsă în 2014 - 13.800 de tone/zi. De asemenea, compania implementează programul de transformare Change for good, care vizează o îmbunătățire a întregului flux de operațiuni specifice activităților de rafinare - petrochimie, trading – logistică, retail – marketing", se menționează în sursa citată.

Vicepreședintele KMG Internațional, Cătălin Dumitru, a declarat la începutul lunii aprilie că "Sperăm ca, începând de anul viitor, nu doar rafinăria Petromidia ci întregul grup să atingă un nivel pozitiv al rezultatului net". La acea dată, oficialii grupului petrolier au anunțat investiții de peste 200 de milioane de dolari, din care jumătate în rafinăria de la malul mării. Din cealaltă jumătate, mare parte va fi alocată diviziei Downstream pentru investiții în stațiile de alimentare cu carburanți.

La finalul anului trecut, compania a raportat pierderi de 58 milioane de dolari, cu 40% mai mici față de finele anului precedent, atunci când rezultatul net consolidat a fost de - 95 milioane de dolari.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ