Kelemen: ”Barna a greșit când l-a depășit pe dreapta pe Cioloș cu ieșirea de la guvernare!”

| 29 sep, 17:09

Vicepremierul Hunor Kelemen comentează competiția din USR- PLUS pentru funcția de președinte al partidului spunând că Dan Barna "a greșit când l-a depășit pe dreapta” pe Dacian Cioloș cu ieșirea de la guvernare: "Când omul trebuie să aleagă între piesa originală și piesa fake, alege originalul”.

 

"Refacerea coaliției este prima opțiune și prima posibilitate și astăzi, zic eu, dar nu se poate discuta până nu-și aleg președintele.
Unii din USR PLUS, mai ales din zona PLUS, spuneau «ieșim de la guvernare, ieșim de la guvernare». Cei care au vrut să rămână au văzut în bula lor internă că e revoluție și au zis și ei un pic mai tare «ieșim de la guvernare, ieșim de la guvernare».
Și când omul trebuie să aleagă între piesa originală și piesa fake, alege originalul. Aici a greșit Dan Barna, el nu trebuia să-l depășească pe colegul Cioloș pe dreapta cu ieșirea de la guvernare", a afirmat liderul UDMR, marți seară, la Digi 24.
El a mai afirmat că refacerea coaliției este prima opțiune, dar nu a exclus nici un guvern minoritar sau alegeri anticipate: "Fără susținere parlamentară nu există o guvernare eficientă pe termen lung. Poți s-o mai duci așa o lună-două-trei".
Liderul UDMR mai spune că USR-PLUS a pus PNL într-o situație total fără ieșire, susținând "doar fără Cîțu, fără Cîțu, fără Cîțu».
"Nu merge această variantă, fiindcă nici PNL nu are de ales. Nu are cum să spună că «acum l-am ales pe Florin Cîțu, dar nu va fi el premierul, punem pe altcineva premier că așa dorește USR PLUS». Totuși, aici trebuie să mai lași și din orgolii și din supărări personale și să te uiți ce urmează și care e așteptarea oamenilor fiindcă cei care se gândesc doar la 2024 și fac toate mișcările doar din perspectiva alegerilor din 2024 spunând că «dacă stăm în opoziție vom crește», s-ar putea să nu se potrivească socoteala de acasă când ajung la târg”, a adăugat vicepremierul Hunor Kelemen.
Dacian Cioloș a ieșit pe primul loc în primul tur al alegerilor din USR-PLUS, președintele partidului urmând a fi ales în turul al doilea. Congresul partidului va avea loc în 2-3 octombrie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ