Kelemen Hunor anunță că Avocatul Poporului va fi schimbat în septembrie

| 15 iun, 19:09

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale, că rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului vor fi respinse marți, în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca în luna septembrie Renate Weber să fie înlocuită.

 

„Vom respinge raportul la Avocatul Poporului şi la CNA. Celelalte două rapoarte vor fi votate, vor fi susţinute de grupurile noastre", a arătat Kelemen Hunor, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.
Propunerile vehiculate până în prezent pentru șefia Avocatului Poporului sunt Flavius Baias, susținut de PNL, și Gyula Fabian, susținut de UDMR.
Întrebat dacă s-a discutat în cadrul coaliţiei despre persoanele care ar putea deţine pe viitor funcţia de Avocat al Poporului, Kelemen Hunor a negat acest lucru.
„Mâine se respinge raportul şi urmează o altă şedinţă când se va decide ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului şi după aceea o altă şedinţă, probabil undeva în septembrie, în care, după audierile în comisiile de specialitate, se votează Avocatul Poporului.
Suntem departe de a veni cu nume, cu prenume în acest moment Domnul Fabian, da, e o variantă, dar nu am discutat şi vom discuta în continuare când va veni momentul", a menţionat el.
Pe 25 mai, Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins raportul privind activitatea Avocatului Poporului pe anul 2020.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ