Kelemen Hunor avertizează: Acele sentimente de revoltă pot foarte ușor să degenereze

| 07 noi, 13:42

Kelemen Hunor, liderul UDMR, transmite un avertisment că situaţia din stradă poate deveni explozivă şi că politicienii trebuie să ţină cont de revendicările mulţimii.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat sâmbătă că evenimentele din ultima săptămână "pot să schimbe radical relațiile politice din această țară".

"Evenimentele din ultima săptămână, ne place sau nu ne place, pot să schimbe radical relațiile politice din această țară. Trebuie să înțelegem și să vedem aceste lucruri în mod foarte clar. Cu toții trebuie să înțelegem acest lucru, mai ales aceia care se ocupă zi de zi, ca profesie, de aceste lucruri. Trebuie să înțelegem că aceste lucruri au avut niște preliminarii, niște antecedente și putem să anticipăm de pe acum că aceste evenimente vor avea consecințe foarte serioase", a declarat Kelemen Hunor, de la tribuna Consiliului Reprezentanților Unionali, întrunit sâmbătă la Cluj.

Declarația a fost făcută după ce toți cei 142 de membri ai UDMR prezenți în sală au ținut un moment de reculegere pentru victimele incendiului de la clubul "Colectiv".

Liderul UDMR a afirmat în continuare că este evident că era post-comunistă se încheie și o nouă etapă începe în România, iar societatea are nevoie de o schimbare de paradigmă.

"Societatea reacționează în mod foarte nervos, este vorba despre acei nervi care se exprimă, acei oameni au ieșit în stradă, sunt oameni revoltați și acele sentimente de revoltă pot foarte ușor să degenereze și totul se pare a fi, din această prismă, alb sau negru. Acest lucru nu este bine, nu putem clădi o societate pe aceste sentimente. Trebuie să sprijinim acele sentimente bune care urmează să schimbe în bine societatea. Trebuie să muncim pentru a face din România și societatea românească una mai bună", a spus Kelemen Hunor, care a subliniat, în discursul său, că este evident faptul că asistăm la o criză socială profundă și nu doar la o criză guvernamentală, care ar fi putut fi rezolvată prin soluții politice.

Liderul UDMR susține că, de data aceasta, soluțiile trebuie să țină cont de doleanțele și nemulțumirile societății, de așteptările ei, dar nu trebuie trecut cu vederea faptul că în România există un sistem de instituții democratice. El a vorbit și de necesitatea unui contract cu societatea pentru sprijinirea, cu prioritate, a Educației și Sănătății, domenii necesare bunei funcționari a comunității.

Kelemen Hunor a reluat sâmbătă și ideea alegerilor anticipate și comasarea alegerilor locale de anul viitor cu cele parlamentare. De asemenea, liderul UDMR a vorbit de necesitatea concentrării în viitorul apropiat pe desemnarea unui Guvern care să rezolve o serie de probleme stringente pentru România, precum bugetul pentru 2016, modificarea legii alegerilor parlamentare și pregătirea alegerilor de anul viitor.

"Este nevoie de un compromis din partea partidelor politice, care trebuie să accepte că nu lupta pentru putere este cea mai importantă. Este pe plan secundar sau nici nu contează, pentru că în momentul de față trebuie să avem un Guvern care trebuie să stea în fruntea țării. Să avem un Guvern democratic, un premier care să-și aleagă membrii cabinetului, să pregătească bugetul pe 2016, să gestioneze și problematica legii electorale și să pregătească alegerile pentru anul viitor", a mai spus liderul UDMR.

La Cluj-Napoca are loc sâmbătă ședința de reconstituire a Consiliului Reprezentanților Unionali. Întrunirea a debutat cu raportul politic al președintelui Kelemen Hunor și este urmată de prezentarea raportului de activitate pentru patru ani a CRU, respectiv adoptarea regulamentului de desemnare a candidaților la alegerile locale din 2016.

Pe ordinea de zi a ședinței se află, de asemenea, alegerea noului președinte al Consiliului Reprezentanților Unionali.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 ian, 20:23
OffedRabe
does lasix treat pulmonary hypertension
buy cheap lasix online I think it s a lot of hope for patients who sometimes feel hopeless

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ