Kelemen Hunor: Coaliţia de guvernare este stabilă, va funcţiona foarte bine; nu sunt conflicte

| 06 apr, 18:48

Coaliţia de guvernare este stabilă, va funcţiona foarte bine, nu există conflicte, a declarat, miercuri, preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, menţionând că schimbarea liderului PNL este decizia liberalilor şi, dacă sunt probleme, ele trebuie rezolvate în interiorul Partidului Naţional Liberal.

 

"Nu pot eu să comentez ce face PNL, cum nu aş fi acceptat nici eu să comenteze alţii ce facem noi şi e absolut corect, colegial. Asta este decizia lor, noi respectăm decizia colegilor. O singură constatare pot să fac: s-a demonstrat din nou că în momentul în care premierul nu este aceeaşi persoană cu preşedintele de partid, apar tensiuni, conflicte, s-a demonstrat de nu ştiu câte ori în România - şi în Convenţia Democratică, şi mai târziu. Deci, asta este experienţa noastră comună. Va funcţiona coaliţia bine, coaliţia este stabilă, nu sunt conflicte în coaliţie. Sunt discuţii, vor fi discuţii, să nu aşteptaţi să ne vedeţi că stăm într-o cameră ecou şi auzim doar o singură voce. Nu, acolo sunt discuţii, sunt dezbateri şi e normal să fie aşa, că sunt trei forţe politice cu programe politice diferite, cu valori politice diferite şi, din acest punct de vedere, e normal să existe discuţii, dar în coaliţie nu există conflict şi este o coaliţie stabilă", a afirmat Kelemen Hunor la Digi 24.
Potrivit acestuia, fostul lider al PNL Florin Cîţu nu a făcut o opoziţie în interiorul coaliţiei, ci "era o voce un pic diferită", ca "orice finanţist".
"Florin Cîţu şi când era premier - mai ales în zona de fiscalitate, în zona de economie, de buget - era o voce un pic mai diferită, fiindcă fiind finanţist, el tot timpul era foarte-foarte atent la ce se întâmplă şi care sunt consecinţele unei decizii, deci nu era o opoziţie pur şi simplu, era ca orice finanţist, care poate vede un pic diferit consecinţele unei decizii decât oamenii care nu sunt foarte familiarizaţi cu problemele economice şi de fiscalitate. Deci, nu vreau să arătăm cu degetul spre nimeni din coaliţie şi spre colegii noştri, fiindcă nu acolo sunt probleme. Probleme, dacă sunt, trebuie rezolvate în interiorul Partidului Naţional Liberal", a apreciat Kelemen Hunor.
Liderul UDMR a adăugat că înţelegerea este ca această coaliţie să dureze până la sfârşitul mandatului, în 2024, şi că nimeni nu a ridicat problema renegocierii protocolului în privinţa rotaţiei premierului.
"Eu sunt permanent optimist şi de obicei optimismul meu dispare la un moment dat. În acest moment, nu am de ce să cred că nu va funcţiona până la sfârşitul mandatului. Este o coaliţie stabilă şi trebuie să funcţioneze. Avem nevoie de această coaliţie stabilă şi de o majoritate stabilă, pentru că vedeţi ce se întâmplă în jurul nostru, ce se întâmplă în imediata vecinătate a României, în Europa", a mai spus Kelemen Hunor.
Niciunul dintre partenerii de coaliţie nu fuge de responsabilitate, dar soluţiile pot să fie diferite şi trebuie armonizate, a menţionat preşedintele UDMR.

 

Tag-uri: kelemen hunor
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ