Kelemen Hunor, despre intonarea imnului secuiesc: Nimeni din conducerea Coaliţiei nu a pus gaz pe foc

| 13 mai, 18:10

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, afirmă că deşi "unii au încercat" să ducă la vârful Coaliţiei subiectul intonării imnului secuiesc la un meci de hochei a echipei naţionale a României, nimeni din conducerea Coaliţiei nu a pus gaz pe foc, iar subiectul a fost discutat doar în particular cu premierul Nicolae Ciucă.

 

Prezent vineri la Arad, liderul UDMR a fost întrebat dacă au fost afectate relaţiile cu PSD şi PNL în interiorul Coaliţiei după dezbaterile din spaţiul public privind intonarea imnului secuiesc, el spunând că în Coaliţie nu a fost nicio discuţie pe acest subiect.
"Nu a fost în Coaliţie nicio discuţie. Eu am avut o discuţie între patru ochi cu premierul şi premierul, în şedinţa de Guvern, a cerut de la ministrul Sporturilor, în momentul în care va fi gata, o prezentare despre ce s-a întâmplat acolo. Nu este un subiect de Coaliţie, unii au încercat să îl ridice la nivel de vârf, dar nu era cazul. Nimeni din conducerea Coaliţiei nu a vrut să pună gaz pe foc, noi am vrut să stingem o furtună într-o oarecare măsură artificială", a spus preşedintele UDMR.
El a precizat că a avut "o discuţie colegială" cu premierul Nicolae Ciucă, dar nu a dorit să spună ce au discutat pe acest subiect.
Mai mulţi componenţi ai echipei naţionale de hochei a României s-au dus la finalul meciului cu Ungaria, de duminică, de la Campionatul Mondial de la Ljubljana, în faţa galeriei selecţionatei maghiare şi au cântat împreună imnul Ţinutului Secuiesc.
În urma gestului lor, preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a convocat Biroul Federal pentru a analiza imaginile video şi a stabili dacă jucătorii vor fi sancţionaţi.
Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că hocheiştii din echipa naţională a României care au cântat alături de galeria maghiară imnul Ţinutului Secuiesc la finalul partidei cu Ungaria, de la Campionatul Mondial din Slovenia, nu au lezat cu nimic imaginea României.
"Eu cred că reacţia este una deplasată, exagerată. Băieţii au cântat efectiv după competiţie, după evenimentul oficial. Trebuie să ştie toată lumea că nu au cântat în locul imnului României sau în partea oficială a competiţiei. Când s-a terminat competiţia, galeria început să cânte. Ştie toată lumea că 90% din echipa naţională a României provine din Harghita şi vă daţi seama că sunt etnici maghiari. Galeria a început să cânte şi ei au cântat alături de ei imnul Ţinutului Secuiesc. Ceea ce pentru noi, din punctul de vedere al ministerului, nu este nimic care lezează într-un fel imnul statului, principiile. Este vorba de o manifestare a lor, este vorba despre cultura maghiară, despre sentimentul lor, şi nu s-a lezat cu nimic imaginea României", a declarat Eduard Novak.

 

Tag-uri: UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ