Kelemen Hunor, despre legea offshore: O vom modifica astfel încât să fie o lege echilibrată pentru statul român şi investitor

| 14 apr, 18:37

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a precizat că legea offshore care va fi depusă la Parlament în această săptămână de către liderii coaliţiei va modifica prevederile în vigoare astfel încât să fie o lege echilibrată atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. El a mai spus că poate fi începută extragerea gazului în zona offshore cel mai devreme în anul 2026.

 

„În ceea ce priveşte legea offshore. În această săptămână vom depune proiectul de lege, liderii coaliţiei, în Parlamentul României. Vom modifica legea actuală în aşa fel încât, atât pentru statul român, cât şi pentru investitori să fie o lege echilibrată, fiindcă este o investiţie uriaşă. Cel mai repede în 2026 se poate începe extragerea gazului din zona offshore şi sigur până atunci trebuie să ne pregătim şi pentru valorificare”, a afirmat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Cluj împreună cu ministrul Afacerilor Externe din Ungaria Szijjártó Péter.
Vicepremierul a adăugat că este foarte important să fie dezvoltată industria petrochimică.
„Din punctul nostru de vedere este important să dezvoltăm industria petrochimică şi nu numai acea industrie care este mare consumator de gaze naturale, fiindcă aşa putem pune pe piaţă produse cu valoare adăugată”, a conchis liderul UDMR.
Coaliţia de guvernare a finalizat, joi, draftul proiectului legii offshore, care urmează să fie depus vineri în Parlament, sub semnătura liderilor celor trei partide din coaliţie. Potrivit noului proiect, pragurile de supraimpozitare rămân aceleaşi, dar se modifică baza de calcul, astfel că, la final, impozitele ar urma sa fie mai mici. De asemenea, companiile vor putea să facă deduceri de până la 40%, faţă de 30% cât e în prezent.

 

Tag-uri: kelemen hunor
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ