Kelemen Hunor: Din punctul nostru de vedere, 11 decembrie este data la care se pot organiza alegerile

| 23 aug, 13:59

UDMR a propus, la discuţiile cu Guvernul, ca alegerile parlamentare să fie organizate în 11 decembrie, a declarat, marţi, preşedintele Uniunii Kelemen Hunor.

"Eu am avut o discuţie cu Dacian Cioloş la începutul verii şi cei de la Guvern ne-au trimis şi nouă şi tuturor liderilor de partide o analiză şi două propuneri: 4 decembrie şi 11 decembrie. Eu, când am discutat la începutul verii cu domnul Cioloş, am spus că, din punctul nostru de vedere, dacă nu se poate mai repede, nu se poate în noiembrie, nu se poate într-un anotimp mai blând, atunci 11 decembrie este data la care se pot organiza alegerile. 4 decembrie nu e o soluţie bună, fiindcă va fi un weekend lung, ţinând cont de 1 decembrie şi de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae şi de Ziua Naţională şi, probabil, asta ar însemna o prezenţă foarte scăzută la vot şi nu este în interesul nimănui să avem o prezenţă foarte scăzută. De aceea, noi am spus 11 decembrie. Acum să vedem ce decide Guvernul, dar prea multe variante nu sunt, prea multe soluţii nu sunt, din păcate", a afirmat liderul UDMR. 

Kelemen Hunor a adăugat că, dacă nu va fi revizuită Constituţia, se va ajunge ca, în anul 2020, alegerile să fie organizate în 24 decembrie, de Crăciun, arătând că sunt prevăzute termene care trebuie respectate. 

"Din acest punct de vedere iarăşi România se trezeşte după 27 de ani că nu este în stare să găsească o soluţie echilibrată. Noi, încet, încet, vom face alegerile în 2020, dacă nu reuşim să amendăm Constituţia, vom face alegerile pe 24 decembrie, de Crăciun, nu avem încotro. Eu când am intrat în politică, în anul 2000, când am participat pentru prima dată la alegeri, alegerile erau în octombrie, dar tot se împinge către o altă dată pentru că aşa scrie în Constituţie, sunt nişte termene legale de care trebuie să ţii cont", a explicat preşedintele UDMR. 

Potrivit acestuia, UDMR îşi menţine opinia că data alegerilor trebuie să fie 11 decembrie şi că materialul Guvernului referitor la cadrul legislativ este corect. 

"Nu ştiu dacă vom mai avea discuţii. Eu am spus ce aveam de spus premierului, am văzut şi materialul lor, e un material corect din punct de vedere al cadrului legislativ şi prea multe opţiuni nu sunt. Am spus şi atunci că 11 decembrie ar fi data şi în continuare susţin acest lucru", a subliniat Kelemen Hunor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ