Kelemen Hunor: Parlamentarii UDMR nu vor participa la votarea MOȚIUNII DE CENZURĂ

| 20 iun, 15:43

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, marți, că parlamentarii formațiunii nu vor participa la votarea moțiunii de cenzură.

"Am supus la vot ce vom face mâine la moțiunea de cenzură și în unanimitate colegii mei au votat să nu participăm la vot. Nu vom fi în sală, nu vom participa la moțiunea de cenzură. Noi am avut mai multe discuții începând din ianaurie — februarie, după formarea Guvernului, avem un protocol de colaborare parlamentară (cu PSD-ALDE — n.r.), deci nu am discutat ieri sau alaltăieri și probabil că vom continua discuțiile și mâine și poimâine. Asta este intenția noastră. De fiecare dată am discutat proiecte în mod transparent, niciodată nu am cerut ceva ce nu are o corespondență în Europa în țările din UE pentru comunitatea maghiară, nu vom cere altceva decât ceea ce e de bun simț și mi se pare absolut firesc, fiindcă am fost trimiși în Parlament să susținem în primul rând interesele comunității noastre și în al doilea rând interesele societății românești", a spus Kelemen Hunor la finalul ședinței grupurilor parlamentare ale UDMR.

El a adăugat că protocolul de colaborare parlamentară cu coaliția de guvernare rămâne valabil.

"Nu ne-am certat, nu ne certăm, nu e cazul să ne certăm cu nimeni, nici măcar cu domnul Băsescu, nu renunțăm la niciun proiect pentru că sunt proiecte, de exemplu, legea privind statutul minorităților naționale, un proiect care a fost înaintat în 2005 de către Guvernul Tăriceanu, au trecut 12 ani. Nimeni nu a propus nimic, să luăm de la majoritate, să punem în altă parte, deci sunt aberații. Această moțiune de cenzură este o problemă internă a Coaliției în primul rând și nu este problema noastră", a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a menționat că a avut cu reprezentanții Coaliției "discuții extrem de sincere, de corecte" din ambele părți și 'nimeni nu s-a certat cu nimeni'.

El a refuzat să dea detalii pe acest subiect, punctând că nu a purtat negocieri cu cei de la PSD și ALDE, ci doar discuții.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ