Kelemen Hunor: România cunoaşte un regres în privinţa respectării drepturilor comunităţii maghiare

| 07 apr, 13:24

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în perioada 2010-2016 România a înregistrat un regres în ceea ce priveşte respectarea drepturilor comunităţii maghiare şi că formaţiunea pe care o conduce va trimite un raport pe această temă către Consiliul European.

'România, în cel de-al patrulea ciclu de monitorizare a aplicării Convenţiei cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale, cunoaşte un regres în privinţa respectării drepturilor cetăţenilor români aparţinând comunităţii naţionale maghiare. Asta este constatarea noastră! Este un regres', a subliniat Kelemen Hunor. 

El a precizat că o comisie de experţi a UDMR a pregătit un raport tehnic paralel pentru Comitetul consultativ de experţi la Convenţia cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale, 'ca răspuns la raportul de ţară depus de România la începutul anului în cadrul celui de al patrulea ciclu de monitorizare privind aplicarea Convenţiei cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale'. 

Preşedintele UDMR a adăugat că raportul paralel al formaţiunii va fi trimis în zilele următoare experţilor Consiliului European. 

'Am considerat, după ce am citit raportul pregătit de MAE, că acel raport nu corespunde realităţii, are foarte multe inexactităţi şi are foarte multe lipsuri', a menţionat Kelemen Hunor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ