Klaus Iohannis a câştigat procesul cu ANI

| 25 sep, 2013

Curtea de Apel Alba Iulia a admis miercuri contestaţia formulată de primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, la decizia de incompatibilitate dată de ANI şi în consecinţă a dispus anularea raportului de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile, a informat pentru Agerpres Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, aflat la al patrulea mandat, a solicitat anularea raportului de evaluare întocmit de ANI, potrivit căruia edilul s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate din 2009.

ANI a constatat, potrivit unui comunicat dat publicităţii în 24 aprilie, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către primarul municipiului Sibiu. ANI susţine că Iohannis s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut simultan atât funcţia de primar al municipiului Sibiu, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu, începând cu 30 aprilie 2009, şi S.C. PIEŢE S.A., începând cu 5 august 2010, încălcând astfel dispoziţiile legislaţiei privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice. 

Primarul Iohannis a cerut, în 30 aprilie, Curţii de Apel Alba Iulia atât anularea raportului de evaluare întocmit de ANI, cât şi suspendarea executării raportului. În paralel, ANI a solicitat atât strămutarea procesului de la Alba Iulia, cât şi suspendarea judecării dosarului până când instanţa supremă se pronunţă asupra primei cereri.

În 16 iulie, ICCJ a respins cererea ANI de suspendare a judecării dosarului până se judecă strămutarea. În 23 iulie, Curtea de Apel Alba Iulia a respins, ca lipsită de interes, cererea de suspendare, depusă de primarul municipiului Sibiu, a executării raportului de evaluare întocmit în 24 aprilie de ANI, potrivit căruia edilul s-ar afla în stare de incompatibilitate.

În aprilie 2010, Curtea de Apel Alba Iulia a admis o altă cerere a primarului Klaus Iohannis care a solicitat anularea actului de constatare a stării de incompatibilitate emis de ANI, mai exact a deciziei ANI care stabilea faptul că edilul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 - 18 mai 2004, întrucât a deţinut concomitent şi funcţia de membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale.

Tag-uri: ANI, Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ