Klaus Iohannis, anunţ de ultimă oră despre viitorul României

| 17 feb, 18:02

Klaus Iohannis a inițiat procesul de consultări interinstituționale pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare, anunță Administrația Prezidențială.

"Din inițiativa președintelui României, domnul Klaus Iohannis, a început procesul de consultări la nivel interinstituțional pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare", arată un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Astfel, marți, consilierul prezidențial George Scutaru și consilierul de stat Sebastian Huluban au avut o întâlnire cu membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaților pentru a le prezenta liniile generale ale viitoarei Strategii Naționale, solicitându-se din partea deputaților propuneri în acest sens.

Administrația Prezidențială anunță că un demers similar va fi făcut în Comisia de Apărare a Senatului.

"Între timp, se primesc de la instituții ale statului evaluări privind riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale, informații care vor fi folosite în elaborarea documentului final. Procesul de definitivare a Strategiei Naționale de Apărare va include și discuții cu organizații nonguvernamentale, care își desfășoară activitatea în domeniul securității naționale", arată sursa citată.

Administrația Prezidențială indică faptul că aceste acțiuni se înscriu în viziunea politică a președintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia Parlamentul trebuie să fie un partener în reformarea instituțiilor publice.

Potrivit sursei menționate, documentul trebuie înaintat Parlamentului în termen de șase luni de la învestirea în funcție a președintelui.

"În conformitate cu prevederile Constituției României și Legea 473/2004 privind planificarea Apărării, Strategia Națională de Apărare a țării este principalul document care fundamentează planificarea apărării la nivel național, alături de programul de guvernare în vigoare", subliniază sursa citată.

La nivelul Administrației Prezidențiale, cu redactarea acestui document este însărcinat Departamentul Securității Naționale, condus de consilierul prezidențial George Scutaru.

Citeşte şi:  KLAUS IOHANNIS, declaraţie SPECTACULOASĂ de ULTIMĂ ORĂ

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ