Klaus Iohannis a promulgat legea privind incriminarea violenței cibernetice

| 03 iul, 17:14

 

Violența cibernetică pe rețelele sociale sau în alt mediu online va fi incriminată, potrivit unei legi promulgate, vineri, de președintele Klaus Iohannis.

 

 

 

Camera Deputaților a adoptat în luna iunie, în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede incriminarea violenței cibernetice pe rețelele sociale sau în alt mediu online.
Legea prevede includerea violenţei cibernetice printre tipurile și formele de violență pedepsite în România. Incriminarea expresă a manifestărilor de violență cibernetică este în deplină concordanță cu prevederile Convenției de la Istanbul, ratificată de România, și are menirea de a preveni extinderea fenomenului de violență împotriva femeilor și a violenței domestice, scrie Mediafax. Legislația națională trebuie să cuprindă explicit această formă de violență cibernetică, pentru a combate orice comportament agresiv din mediul online menit să submineze încrederea și siguranța victimelor, reiese din raportul aprobat de deputați.
Proiectul definește violența cibernetică astfel: hărțuirea online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, amenințări online, publicarea non-consensuală de conținut grafic intim, accesul ilegal de interceptare a comunicațiilor și datelor private și orice altă formă de utilizare abuzivă a Tehnologiei informației și a comunicațiilor prin intermediul calculatoarelor, telefoanelor mobile inteligente, sau a altor dispozitive similare care folosesc telecomunicațiile sau se pot conecta la internet și pot transmite sau utiliza platforme sociale sau de e-mail, cu scopul de a face de rușine, umili, speria, amenința sau reduce la tăcere victima.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ