Klaus Iohannis, anunțul momentului: Acceptă sau nu miniștrii interimari propuși de Viorica Dăncilă?

| 04 sep, 14:12

Klaus Iohannis susține o declrație de presă astăzi la ora 17:00. Cel mai probabil președintele va anunța dacă acceptă sau nu propunerile de miniștri interimari ale premierului Viorica Dăncilă.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține miercuri, 4 septembriea.c., ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă”, anunță Administrația Prezidențială.

Cel mai probabil președintele Iohannis va anunța dacă acceptă sau nu miniștrii interimari propuși de premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Vasilica Dăncilă a scris marți, pe Facebook , că așteaptă răspuns din partea președintelui privind propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și relația cu Parlamentul

”Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înțelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea și stabilitatea țării. Așa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău în primul rând oamenilor, și nu adversarilor dumnealui politici'', scrie Dăncilă pe Facebook.

Premierul face apel la președintele Iohannis să nu refuze miniștrii fără temei.

”România are nevoie de un guvern funcțional. Fac așadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei, pentru că un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive și contraproductive pentru țara lui.

Viorica Dăncilă i-a transmis pe 27 august lui Klaus Iohannis propunerile de interimari pentru Energie, Mediu şi relaţia cu Parlamentul. Comitetul Executiv Național al PSD a decis cine vor fi miniștri care vor prelua interimar cele trei portofolii. Este vorba de Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Radu Oprea la ministerul pentru Relația cu Parlamentul.

În Guvern va rămâne Ramona Mănescu, la Ministerul de Externe. Aceasta a afirmat, tot la finele lunii august, că „își asumă” să rămână în Guvern, chiar dacă ALDE a decis ieșirea de la guvernare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ