Klaus Iohannis, anunţ surprinzător despre relaţia pe care o are cu Guvernul Tudose

| 22 sep, 09:53

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că între preşedinţie şi guvern este o ”comunicare instituţională bună, spre foarte bună”, în contextul în care a fost întrebat despre dialogul avut cu premierul Mihai Tudose în legătură cu calamităţile din vestul ţării.

 

Iohannis a mai spus ca a fost "revoltat" de "disfunctionalitatea foarte grava din sistemul de avertizare" a populatiei, dar a adaugat ca "nu am acuzat Guvernul de nimic, fiindca e un guvern proaspat, ce era sa faca".

"Am remis un comunicat prin care am cerut imperativ Guvernului, deci eu am cerut Guvernului, sa inceapa sa lucreze la un sistem de alarmare a populatiei. Am verificat, am rugat pe colegii mei sa verifice, cum au fost avertizati oamenii de acest front periculos care a produs ravagii si cum au reactionat autoritatile. Credeti-ma, am fost extrem de neplacut surprins, ca sa nu zic ca am fost de-a dreptul revoltat, sa aflu ca prima avertizare meteorologica s-a dat cu cateva minute inainte sa avem in Banat primul deces din cauza furtunii. Este o disfunctionalitate foarte grava in sistemul de avertizare", a spus presedintele Iohannis intr-o declaratie de presa la finalul vizitei la ONU.

"Ca sa functioneze prevenirea, prima data trebuie sa avem un sistem de avertizare serios din partea ANM. Deci aici, recunosc, sunt foarte nemultumit de cum au functionat lucrurile. Pe de alta parte, ca sa nu fiu inteles gresit, unii au divagat la televizor. Nu am acuzat Guvernul de nimic, fiindca e un guvern proaspat, ce era sa faca? Probabil nici nu au stiut care sunt liniile de comunicare, inca. Deci nu asta era problema", a mai declarat Iohannis.

"Pe de alta parte, acest guvern nici nu avea cum in timpul foarte scurt sa apuce sa construiasca un astfel de sistem. Dar am fost foarte nemultumit ca o entitate care trebuie sa previna, sa avertizeze populatia, nu a facut-o. Au fost, din fericire, interventii foarte reusite din partea pompierilor, de exemplu, si ca de obicei, pot sa laud pompierii, au facut o treaba excelenta. ISU a intervenit peste tot, au salvat ce a mai putut fi salvat", a adaugat el.

Intrebat despre declaratia lui Liviu Dragnea, care i-a transmis sa nu mai trimita SMS-uri din strainatate, Iohannis a spus:" Prefer sa nu comentez acea afirmatie. Da, am vorbit a doua zi cu Premierul. M-a sunat, mi-a spus care este starea de fapt, mi-a relatat care sunt abordarile din partea Guvernului, unde s-a intervenit, cat s-a intervenit, ca vor sa inceapa de indata cu un astfel de sistem, sa conceapa un astfel de sistem cu specialistii din domeniu si asa mai departe. Deci sigur, o comunicare institutionala buna, spre foarte buna. Restul interpretati dumneavoastra".

 

 

Tag-uri: iohannis, Tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ