Klaus Iohannis: Astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern

| 14 dec, 19:24

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după consultările cu partidele pentru desemnarea premierului, că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Şeful statului a mai anunţat, că, dat fiind că Biroul Electoral Central a anunţat atribuirea mandatelor în urma alegerilor din 6 decembrie, convoacă noul Parlament pentru data de 21 decembrie.

 

”Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formaţiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament, care se va constitui în urma alegerilor parlamentare. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează. Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condiţiile pentru convocarea noului Parlament şi pot să vă informez că intenţionez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie - săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament.”, a anunţat Iohannis.
Şeful statului a avut consultări luni cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier.
PSD l-a propus pe Alexandru Rafila pentru şefia Executivului şi un Guvern minoritar sau de uniune naţională, PNL îl susţine pe Florin Cîţu, USR-PLUS pe Dacian Cioloş, AUR pe Călin Georgescu, iar liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat că Uniunea poate avea 2-3 persoane pentru funcţia de premier, însă fără a da nume.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ