Klaus Iohannis atac dur la Guvernul Dăncilă: Aruncă economia în haos

| 19 dec, 13:51

Klaus Iohannis a susținut la Palatul Cotroceni o conferință de presă, după ședința CSAT. Președintele României nu a ezitat să atace dur Guvernul Dăncilă, acuzând premierul că a spus lucruri neadevărate. Iohannis a declarat, referitor la măsurile fiscale anunţate de Guvern, că proiectul va arunca în aer economia şi nu a fost discutat cu nimeni din domeniul economic sau instituţional.

Iohannis o acuză grav pe Viorica Dăncilă! Președintele a afirmat că șefa executivului a spus în discursul său din Parlament că nu va introduce noi impozite și taxe iar acum se întâmplă exact acest lucru.

"Fac apel la Guvern să să răzgândească și să revină cu o formă care este sustenabilă a Ordananței. Toți am aflat cu surpindere că guvernul pregătește OUG pentru a introduce noi taxe și impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmație a premierului după aprobarea guvernului în Parlament. Premierul spunea că nu va introduce noi impozite și taxe. Iată că introduce! Această OUG nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic, nici cu cei din mediul instituțional. Proiectul vine cu idei nemaiauzite. Aruncă în haos economia. Se prevede supraimpozitarea companiilor din energie. Singurul rezultat pe care putem să îl ghicim e că vom plăti toți mai mult pentru curent și gaz. Alt rezultat nu văd acum. În telecomunicații, responsabilii din domeniu mi-au spus că îi va afecta și vom plăti mai mult pentru telefonie și internet. E doar începutul, ne așteptăm ca toate să se scumpească. Se introduc nenumărate modificări, în ultimul moment, fără dezbatere, fără analiză de fundamentare. Se introduce un nou concept: taxa din lăcomie. Din lăcomia PSD-iștilor pentru bani mai mulți. Aceste lucruri vor da peste cap toată economia și, mia grav, vor da peste cap bugetele tuturor românilor. Astfel mpăsuri prost gândite vor fi suportate și plătite de oamenii de rând!", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, şedinţa CSAT, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, după ce reuniunea din 11 decembrie a fost suspendată de şeful statului, la solicitarea membrilor Consiliului, deoarece ordinea de zi au inclus subiecte care au dus la discuţii de peste trei ore.

Reuniunea Consiliului Supre de Apărare a Ţării (CSAT) din 11 decembrie a fost suspendată de către preşedintele Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea ţării şi securitatea naţională, fapt care a generat discuţii prelungite.

"Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc marţi, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către Preşedintele României, Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea ţării şi securitatea naţională, fapt care a generat discuţii prelungite", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ