Klaus Iohannis, despre racolările făcute de PNL: ”A termina cu traseismul cred că ține de alegător”

| 26 aug, 23:12

Klaus Iohannis a declarat că, deși “majoritatea articolelor” din presă despre traseism acuză PNL, PSD este cel care deține “patent-ul”, având în vedere că în 2014 a legiferat fenomenul. Președintele spune că nu și-a schimbat poziția și nu încurajează traseismul, dar precizează că a încheia traseismul ține de alegător.

 

Gicu Iorga, un fost secretar general în Ministerul Energiei propus de ALDE în guvernarea PSD-ALDE, a fost numit marți în Guvernul Orban ca secretar general adjunct al Ministerului Economiei, detașat temporar pe această funcție, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial.
Acesta fusese criticat într-o moțiune simplă depusă de PNL în aprilie 2019 împotriva ministrului Energiei Anton Anton, care a făcut parte din Executivul condus de Viorica Dăncilă.
“Nea Gicu Jupânu' Iorga, şeful clubului de table din Giurgiu şi mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10 000 de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Şi dacă cineva va îndrăzni să-l dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri! Este strigător la cer! Chiar nu vă e ruşine?”, arată textul moțiunii de atunci.
Întrebat de ce susține un guvern care face în continuare astfel de racolări, Klaus Iohannis a răspuns: “Asta cu susținerea cred că putem să punem în paranteză. Guvernul își face numirile așa cum consideră. Nu cunosc persoana despre care vorbiți și în consecință nu pot să comentez nimic în această chestiune”.
„Dacă veni vorba de traseism, dați-mi voie să fac și eu o remarcă. În ultima vreme, majoritatea articolelor despre traseism acuză PNL. Dați-mi voie să vă amintesc că «patent-ul» pentru traseism este la PSD, care în 2014, cu foarte puțin timp înainte de alegeri, a legiferat prin ordonanță de urgență raseismul politic. Originea traseismului cvasi-legalizat se găsește în abordarea pesedistă. Mi se pare că aceste lucruri trebuie să ni le reamintim.
Asta nu înseamnă că sunt de acord cu traseismul. Nu mi-am schimbat opinia. Sunt total împotrivă. Au existat încercări în anii trecuți pentru a opri traseismul prin lege. Nu s-a reușit din motive legate de opiniile CCR. În continuare cred că traseismul este o boală gravă a politicii românești, și cu cât mai repede terminăm cu ea, cu atât mai bine. Ori «terminatul» cred că ține de alegător”, a mai afirmat șeful statului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ