Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Dacă s-ar aplica ce a votat PSD, ar costa peste 6% din PIB

| 16 sep, 20:48

Dacă votul de miercuri pe rectificarea bugetară s-ar aplica, acest lucru ar "costa" peste 6% din Produsul Intern Brut al României, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

El a declarat că a fost "întristat" şi "surprins" de respectivul vot.

"Astăzi (miercuri, n.r.), în comisiile reunite, PSD-ul, cu sprijinul unor traseişti, a votat într-un fel cu amendamente proiectul rectificării bugetare şi dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, PSD-iştii, atunci aceste lucruri ar costa peste 6% din PIB în restul acestui an şi în anul viitor", a mai afirmat şeful statului. În opinia sa, "este evident că aceşti bani pur şi simplu nu există".

În acest sens, a vorbit de "promisiuni fără niciun fel de acoperire".

"Constatăm că PSD-ul, pur şi simplu, n-a învăţat nimic şi nici nu doreşte să facă o politică constructivă, ci vrea să detoneze finanţele publice ale României. Astfel de apucături electoraliste am mai văzut la PSD pe vremea lui Dragnea, în 2016. Se vede că PSD-ul nu a inventat nimic nou şi reia acelaşi ciclu de promisiuni fără niciun fel de acoperire în realitate, în speranţa să mai prindă câteva voturi, dar cred că nu vor prinde", a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: "Klaus Iohannis sacrifică tot: copii, şcoală, pensionari"

Şeful statului s-a referit, în conferinţă, la creşterea pensiilor şi salariilor şi a subliniat că acest lucru va fi realizat "în momentul în care bugetul ţării va permite".

"Eu, personal, susţin cu mare entuziasm orice creştere - şi a pensiei, şi a salariilor, şi a bonusului pentru medici, şi a bonusului pentru profesori, dar, din păcate, trebuie să ţinem cont de constrângerile bugetare şi aceste creşteri vor fi posibile în momentul în care bugetul ţării va permite astfel de creşteri. În acest moment, tot ce s-a putut s-a realizat. Alocaţiile copiilor vor creşte, sunt deja crescute. Vor creşte în continuare în etape. Pensiile au crescut de la 1 septembrie. Pensiile românilor au crescut cu 14%. Este un fapt. Se pot număra banii. Atât a hotărât Guvernul să se întâmple în acest an. În momentul în care bugetul va permite noi creşteri, evident că ele vor fi puse în operă", a punctat Iohannis.

Miercuri, Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare, cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ