Klaus Iohannis, după recordul de infectări: "Pandemia este încă departe de a se fi încheiat"

| 16 sep, 18:26

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că românii trebuie să fim prudenţi în perioada următoare pentru ca nu se genera o epidemie de gripă care să pună şi mai multă presiune pe sistemul sanitar, care este suprasolicitat de bolnavii de coronavirus.

"Am înregistrat astăzi (miercuri, n.r.), din păcate, o nouă cifră record de infectări cu virusul Sars-Cov-2, și un număr semnificativ de decese provocate de COVID-19. Pandemia este încă departe de a se fi încheiat. Eliminarea treptată a multor restricții și reluarea activităților, concomitent cu apropierea sezonului rece, creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare și necesită atenție sporită.

Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie, de gripă și de Covid-19. Este fundamental să fim responsabili și prudenți. Să nu uităm că aceleași măsuri, masca, distanțarea, igiena mâinilor, ne pot feri și de virusul gripal și de alte viroze. Ele devin cu atât mai importante în săptămânile și lunile care urmează", a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi Ludovic Orban: România are o capacitate de 1.100 de paturi la ATI pentru bolnavii de coronavirus

Întrebat dacă se vor impune noi restricţii în România, pe fondul creşterilor cazurilor noi de infectări cu noul coronavirus, pe modelul altor ţări europene, preşedintele că nu sunt prevăzute noi restricţii în acest moment.

"Măsurile s-au luat atunci când specialiştii au spus că se poate lua o măsură sau alta. Mulţi cetăţeni înţeleg că această precauţie nu trebuie aşteptată doar de la autorităţi. Noi putem să ne ducem viaţa aproape de normal, cu minime sacrificii. Putem să oprim răspândirea virusului până la apariţia unui vaccin", a completat şeful statului.

Privind o posibilă testare în masă a profesorilor cu ocazia deschiderii şcolilor, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: "Am verificat cum au făcut alții. La nivelul OMS, nu este un consens pentru testarea în masă a profesorilor. Testările s-au făcut acolo unde sunt focare. Acolo este foarte utilă testarea tuturor cadrelor didactice, poate și a elevilor. Au existat și câteva testări pentru a verifica câți oameni au avut această boală, deci testarea în masă nu s-a făcut nicăieri".

Citeşte şi Medic de la Spitalul Militar: Redeschiderea şcolilor nu a ridicat numărul de cazuri noi la un maxim, ci perioada concediilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ