Ludovic Orban: România are o capacitate de 1.100 de paturi la ATI pentru bolnavii de coronavirus

| 16 sep, 14:21

Premierul Ludovic Orban a explicat că România are o capacitate de circa 1.100 de paturi de Terapie Intensivă destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus în stare gravă. Ultima statistică a Grupului de Comunicare Strategică, din 16 septembrie 2020, arată că în secţiile ATI ale spitalelor suport-COVID se află 471 de pacienţi.

Ludovic Orban a declarat la un eveniment la care a participat miercuri dimineaţă că în acest moment, în România se pot face zilnic peste 35.000 de teste. Conform ultimului bilanţ al GCS, în perioada 15-16 septembrie s-au efectuat aproape 26.000 de teste.

"Din momentul apariției informațiilor despre virusul în China, noi am început să gândim măsuri. Deși după Anul nou chinezesc au venit foarte mulți oameni în România din China, noi n-am avut niciun caz importat din China. Primul caz l-am avut în 26 februarie și de atunci suntem într-o continuă căutare de soluții ca să reducem numărul de persoane infectate, numărul de decese și să readucem normalitatea în viața oamenilor. În primă fază, a trebuit să luăm multe măsuri cu caracter restrictiv, în ceea ce privește libertățile cetățenilor.

Citeşte şi Managerul Spitalului Marius Nasta: "Ne așteaptă o toamnă dificilă, cu un al doilea val al infectărilor"

Am restricționat activități pentru a reduce riscul de răspândire a virusului. Măsurile pe care le-am luat s-au axat pe mai multe direcții primul lucru a fost legat de informarea corectă a cetățenilor. Al doilea obiectiv a fost pregătirea sistemului de sănătate publică. La debutul pandemiei aveam o capacitate de testare de 400-500 maximum pe zi. Astăzi, capacitatea de testare a crescut la peste 35.000 de teste și continuăm să creștem capacitatea de testare.

Dotarea cu materiale, echipamente, și tot ceea ce a fost necesar în combaterea pandemiei, am avut criză în aproape toate domeniile, iar piața internațională, pur și simplu, a înnebunit în lunile martie, aprilie și chiar începutul lui mai, nu s-au realizat contracte, prețurile au luat-o razna, furnizorii fiind doar din câteva țări. Am crescut constant capacitatea de tratare în secțiile de terapie intesivă, astăzi având o capacitate de tratare pentru pacienții COVID de aproximativ 1.100 de pacienți, capacitate care nu a fost niciodată atinsă, ba chiar, maximul atins a fost jumătate din capacitatea de tratare", a spus Ludovic Orban, potrivit RomâniaTV.net.

Citeşte şi Medic de la Spitalul Militar: Redeschiderea şcolilor nu a ridicat numărul de cazuri noi la un maxim, ci perioada concediilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ