Medic de la Spitalul Militar: Redeschiderea şcolilor nu a ridicat numărul de cazuri noi la un maxim, ci perioada concediilor

| 16 sep, 15:17

Miercuri a fost raportat un număr record de noi diagnosticări cu virusul COVID-19 de la începutul pandemiei în România, acesta ajungând la peste 1.700. Explicaţia pentru această explozie nu poate fi dată de deschiderea şcolilor, deoarece perioada de incubaţie este prea scurtă, ci sezonul concediilor.

"Nu aș relaționa creșterea numărului cazurilor cu redeschiderea școlilor, ci cu perioada de concedii care s-a încheiat. Ne menţinem într-un platou. Ne preocupă riscurile suplimentare pe care le implică începerea școlilor. Școala începe pentru noi toți în societate, toți dăm un examen, întreaga comunitate și trebuie să le predăm copiilor lecții despre purtarea măștilor, distanțarea fizică. Trebuie să facem asta cu răbdare, cu tact, cu înțelepciune.

Se poate constata că a fost infinit mai ușor să închizi școlile decât să le redeschizi", a explicat Ioan Ștefan, şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Militar Central, pentru Digi24.

Citeşte şi Ludovic Orban: România are o capacitate de 1.100 de paturi la ATI pentru bolnavii de coronavirus

Medicul a precizat că un viitor vaccin anticoronavirus ar putea fi administrat în mai multe rapeluri, întrucât se așteaptă ca nici acest vaccin să nu asigure o imunitate completă printr-o singură administrare, așa cum nici trecerea prin boală nu generează anticorpi în procent însemnat.

"Oricum ne vor da răgazul să putem gestiona mai bine pacienții internați cu forme severe. OMS estimează că în perioada octombrie – noiembrie ar putea fi al doilea vârf al epidemiei, dar eu cred că dacă reușim să nu aglomerăm secțiile de terapie intensivă vom putea face față", a mai explicat medicul.

Citeşte şi Epidemiolog român: "Va fi un dublu necaz dacă faci şi infecţia cu COVID, şi gripă"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ