Managerul Spitalului Marius Nasta: "Ne așteaptă o toamnă dificilă, cu un al doilea val al infectărilor"

| 14 sep, 23:12

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, afirmă că cifrele referitoare cazurile noi de diagnosticate cu noul coronavirus anunţate pe 14 septembrie reprezintă "un moment de linişte pentru sistemul românesc de sănătate", însă trebuie să ne pregătim pentru o "toamnă dificială, cu un al doilea val" al epidemiei de COVID-19.

”Am analizat cu atenție datele de astăzi și constat cu bucurie că sunt cele mai mici cifre raportate în ultimele șase săptămâni, pentru ziua de luni, când oricum ne așteptam la date scăzute. În plus, deși în ATI, numărul pacienților internați este constant, numărul deceselor a scăzut considerabil, iar acest aspect nu este influențat de numărul de teste”, a explicat dr. Mahler, pentru Wall-Street.ro.

Cu toate acestea, medicul pneumolog a ținut să atragă atenția asupra faptului că ne așteaptă o toamnă dificilă, cu un al doilea val, cel mai probabil.

Citeşte şi Virgil Musta, după deschiderea şcolilor: Infectările o să crească peste tot. Care sunt singurele metode de prevenţie

Dr. Mahler presupune că vor urma două săptămâni cu o ușoară scădere a numărului de noi cazuri, însă totul depinde de cum vor fi respectate regulile în școli, dar și la desfășurarea alegerilor electorale.

”Dacă părinții vor să respecte regulile, eu cred că o pot face. Cât despre copii, aceștia au înțeles, în marea lor majoritate, că trebuie să respecte noi norme de protecție. Rămâne ca noi, adulții, să verificăm atent respectarea acestora în instituțiile de învățământ”, a mai spus medicul pneumolog.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ